Ezinge ontsnapt in duel met KRC

krcezinge

KRC kun je rustig tot het peloton van grijze voetbalmuizen rekenen. De Kantens Robben Combinatie, ontstaan uit een fusie tussen vv Kantens en vv De Robben uit Rottum,  heeft na negen duels welgeteld één schamel puntje uit negen duels verzameld. Dat was afgelopen zaterdag tegen Ezinge. De ploeg uit buurgemeente Winsum werd op 2-2 gehouden. Of moeten we zeggen, wisten een punt uit het vuur te slepen. Voor de gasten waren het Arnold Knot en Peter Kremer die de ruststand op 0-2 wisten te bepalen. Na de thee scoorden Ewart Gerritsen en Akibi Oumarou voor de thuisclub.

We moeten een eindje terug in de tijd om op een aansprekend resultaat van KRC in een standaardklasse te stuiten en belanden in het seizoen 2005/2006. KRC speelde destijds in de 6e klasse D en behaalde daarin de tiende plaats met 32 goals voor en 101 tegen. De grootste overwinning (6-1) boekte men op Zeester. In het seizoen 2007/2008 gaf KRC er na vier verloren wedstrijden de brui aan. Men besloot naar de reserveklasse te verhuizen. En wie daarin verdwijnt, speelt zijn wedstrijden anoniem. Buiten de spiedende ogen van journalisten en fotografen.

De luwte deed de Kaantster club goed. Ze waren niet langer het lelijk eendje van amateurvoetballend Noord-Groningen. Er viel af en toe weer iets te vieren en het plezier in de sport was dusdanig gegroeid dat men niet wegliep voor een nieuw avontuur in de standaardklasse. En dus is KRC weer in beeld. Wordt er weer melding gemaakt van de resultaten die, en dat is een understatement, nog niet tot de verbeelding spreken.

Hoe moeten we de remise van zaterdag inschatten. Als een knappe prestatie? De Ezingers staan maar een plaats hoger staan dan de drager van de rode lantaarn in de 5e klasse E. Zo dichtbij als zaterdag is KRC al een poosje niet meer in de buurt van een overwinning geweest. Stedum moest een week eerder tot het gaatje gaan om de Kaantsters van zich af te schudden, Ezinge ontsnapte ternauwernood. Zou het een teken aan de wand zijn?

Komend weekeinde speelt KRC een thuiswedstrijd. Dan staat er opnieuw een ploeg uit de gemeente Winsum tegenover het team van trainer Paul Knot. Het is het Sauwerder SIOS, gecoached door Auke Doornbosch. De Sauwerders hebben zes punten meer op hun conto staan dan het slotlicht. Als het aan KRC ligt gaat SIOS met lege handen naar huis. Ze hebben vertrouwen in de jongens van trainer Paul Knot, de Stadjer met een rijk Kantster verleden.

Misschien kunnen we er nog wat cliché’s uit gooien. Iets met een kat in het nauw, de bal is rond en we spelen elf tegen elf. De wonderen zijn de wereld immers nog niet uit. En waarom zouden ze daar op het veld langs de Bredeweg geen getuige van mogen zijn? In de verwachting dat we de Kantens Robben Combinatie ooit nog eens tot grote hoogte zien stijgen, gooien we er nog maar eentje tegenaan. Hoop doet leven. 

*Ezinge-KRC 2-2 (0-2).

No Replies to "Ezinge ontsnapt in duel met KRC"