Warffum krijgt pak rammel

Vijfdeklasser Warffum heeft zondag een fiks pak op de broek (8-1) van thuisclub SVMH gekregen. De gastheren lieten doelman Rodney Ritsema maar liefst zeven keer vissen. In één geval kreeg de sluitpost een inzet van teamgenoot Niels Zantingh om de oren. De spreekwoordelijke eer werd gered door Michel Maggi.

Warffum thuis en uit. Het is alsof je dag en nacht met elkaar wilt vergelijken. Het seizoen is nog maar negen ronden onderweg en toch heeft Warffum op vreemde bodem al vier nederlagen geleden. Thuis doen ze het beter met twee remises en evenveel overwinningen. En waar die wispelturigheid in zit?  ‘Ik snap er nog steeds helemaal niks van’, zegt trainer Marnix Bakker een dag na de wedstrijd. ‘We waren vol goede moed vertrokken en er stellig van overtuigd dat er wel wat te halen viel.’

In het eerste deel van de wedstrijd had het daar ook alle schijn van. De kanaries kregen een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar waren niet scherp genoeg. SVMH trok de wedstrijd naar zich toe en scoorde uit een corner de 1-0. Het doelpunt werd door Halbin Wiersema opgeëist: 1-0. Warffum liet zich na die treffer volledig van de sokken lopen. Niet lang na de eerste treffer was het opnieuw raak. Aanvoerder Ton Koster liet een voorzet van zijn voet vertrekken, in de hoop dat een medespeler het karwei zou afronden.  Het was echter Warffumer Niels Zantingh die de bal achter zijn doelman deponeerde: 2-0. Met die stand brak ook de rust aan.

De ploeg uit Niebert rekende na de thee op een veel strijdvaardiger Warffum. ‘Dat hadden we ons ook zeker voorgenomen maar de bal lag er binnen een minuut a weer in’, vertelt Bakker. Jorik Greinier scoorde meteen vanaf de aftrap 3-0 en daarna brak het speelkwartier van Jan Koster aan. Hij deponeerde de bal vier keer achter Ritsema, waarvan een keer uit een strafschop. Uit een afgemeten corner van Thom Dijkhuizen scoorde Wiersema zijn tweede van de middag. Dat Maggi nog doel wist te treffen was wellicht leuk voor de statistieken, erg vrolijk werden ze er bij Warffum namelijk niet van.

Op de vraag aan Bakker of hij een verklaring heeft voor het wisselvallige karakter van zijn team, zegt hij: ‘In het duel met SVMH hebben we teveel ruimte weggegeven en minstens de helft van de doelpunten had niet mogen vallen. Dat waren allemaal cadeautjes. We zijn veel te wispelturig om echt aanspraak op een toppositie te kunnen maken. Ik denk dat het zeker te maken heeft met het feit dat we een jong team hebben. We willen graag in voetballende oplossingen denken, maar moeten af en toe ook de beuk er eens in durven te gooien. Neem maar van mij aan dat ik behoorlijk ziek van deze nederlaag ben. We gaan er nog wel even over praten, maar daarna moet de knop snel weer om. Zondag wacht GVB en dan moeten we er weer staan. Dan willen we ons eigen publiek laten zien dat we wel degelijk een goed team hebben.’

No Replies to "Warffum krijgt pak rammel"