Peter Ernst: ‘Absurde beslissing KNVB’

Godlinze speelt dinsdagavond de eerder deze maand afgelaste wedstrijd tegen vv Groningen. Dat heeft de KNVB besloten.  Trainer Peter Ernst van de groenzwarten vindt het absurd dat dit de vereniging zomaar even door de strot wordt geduwd.

‘De kans is vrij groot dat we het duel op het oefenveld moeten afwerken. Het hoofdveld ligt er namelijk allesbehalve goed bij. Allemaal leuk en aardig bedacht van de voetbalbond, maar ons oefenveld  is niet echt geschikt om een competitiewedstrijd op te kunnen spelen. Daarbij komt nog eens dat het een entourage van niks is en de verlichting en de verlichting verre van optimaal. We hebben de bond duidelijk gemaakt dat we er allesbehalve gelukkig mee zijn. Daar hebben ze kennelijk geen boodschap aan.’

Normaliter zou Godlinze de topper in 4C zaterdag 23 november moeten spelen, dan staat echter de bekerwedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis al op de rol. ‘Ze zitten er gewoon mee in hun maag en bedenken dan een oplossing die voor geen van beide clubs aantrekkelijk is. De bond gaat er gemakshalve aan voorbij dat we maar amateurtjes zijn en zaterdag ook al aan de bak moeten.  Ik begrijp hier helemaal niks van. Zoals de velden er nu bij liggen is de kans groot dat de wedstrijd opnieuw afgelast wordt. Dit is zo jammer. Het is een topper en een prachtig affiche voor een zaterdag. Nu wordt je gedwongen om ergens in het halfdonker tegen een bal te trappen waarbij de kans vrij groot is dat er ook nog eens heel weinig publiek is. Ik denk dat we de kassa wel dicht kunnen laten’, denkt Ernst.

Hoe je het ook bekijkt, het is natuurlijk een volstrekt belachelijke beslissing om een duel als dit in een schimmige omgeving af te werken. Het voelt alsof je iedereen voor het lapje wilt houden. Er even snel iets door wilt jassen zonder dat iemand het ziet. Wilt u weten wat wij er van denken? Dat het de KNVB niets interesseert hoe kleine clubs moeten sappelen om het hoofd boven water te houden. Zich totaal niet beseffen wat er zich op de begane grond van hun eigen ivoren toren afspeelt. De aftrap van het inhaalduel op het Godlinzer sportpark is om acht uur.

No Replies to "Peter Ernst: 'Absurde beslissing KNVB'"