Omlandia 1 klopt Omlandia 6

De zaalvoetballers van Omlandia 1 hebben ook na vijf duels in de derde klasse nog altijd het maximale aantal punten gepakt. Vrijdagavond werd club- en competitiegenoot Omlandia 6 aan banden gelegd. Na afloop stond er een 2-7 zege voor het vlaggenschip van de Ten Boerster zaalvoetballers op het scorebord. 

door Merijn Slagter 

Ten opzichte van het duel van vorige week was Omlandia deze keer wel compleet. Alle acht spelers waren present, er was alleen één opvallende wisseling van de wacht binnen het team. Vanwege de pinkblessure, deze was de zaterdag ervoor uit de kom geraakt, van uw schrijver Merijn Slagter verdedigde Marco Drijfhout het doel en verving eerstgenoemde Drijfhout’s plek in de aanval. 

Tegenstander Omlandia 6, waarvan de meeste voetballers een verleden hebben bij het Harense Inter Dako, was vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse en was dus ongeacht de lage klassering een ploeg om rekening mee te houden. Toch ging Omlandia 1 het beste van start. Na een ietwat aftastend begin was de eerste serieuze aanval van de uitspelende ploeg (Omlandia 1) meteen raak. Een mooie aanval over rechts werd door Ralph Meier goed voorgetrokken, waarna goalgetter Stefan Drijfhout gedecideerd de 0-1 binnenschoot.

Omlandia 6 had af en toe ook best aardige aanvallen, maar de doelpogingen waren allen te miniem om het doelman Marco Drijfhout echt moeilijk te maken. Ondertussen kon Omlandia 1 wel verder afstand nemen. Na een mooie rush op de linkerflank beloonde Martin Oudman zijn inspanningen met een snoeiharde punter in de rechterhoek: 0-2. Amper een minuut later was het weer raak. Ditmaal was Ralph Meier de aangever en mocht ook Maurice Slager zijn eerste goal van de avond noteren : 0-3. Omlandia 6 wist intussen dat het te lastig zou worden om dit verschil nog te overbruggen en dit leed werd vlak voor rust nog erger gemaakt door Stefan Drijfhout, die een vrije trap van Maurice Slager nog erg licht toucheerde, maar daarmee wel de 0-4 op het bord wist te zetten.

Na de rust ging Omlandia onverstoord verder met waar het gebleven was. Waar Marco Drijfhout zich in het ene doel onpasseerbaar toonde, werd zijn collega aan de overkant vlak na rust wederom gefopt. Weer mocht Maurice Slager aanleggen voor een vrije trap. Deze pegel had een dusdanige kracht dat de hand van de doelman een doelpunt niet meer kon voorkomen. Nadat Ralph Meijer er 0-6 van had gemaakt, etaleerde Stefan Drijfhout zijn goede vorm door na mooi combinatiespel op het middenveld tussen Martin Oudman en Arjan Drijfhout een snoeiharde pegel in de kruising te jagen: 0-7. 

Terwijl er nog zo’n tien minuten te spelen waren, liet Omlandia 1 de teugels wat vieren en kon Omlandia 6 nog tweemaal wat terugdoen. Het wedstrijdje panna’s geven werd in deze fase van het duel echter glansrijk gewonnen door Omlandia 1. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-7 en daarmee heeft men het ongeschonden blazoen in de derde klasse weten te behouden.

De weken van de waarheid breken echter ook aan in Ten Boer. Allereerst ontmoet Omlandia 1 vrijdag in eigen huis DWS Oosterpoort 2, dat in de tweede klasse speelt. Het betreft hier een bekerwedstrijd uit de eerste knock out-ronde, dus spanning is gegarandeerd. De twee eerstvolgende competitiewedstrijden hierna zullen gespeeld worden tussen de naaste concurrenten Drs Vijfje 18 en De Heracliden 3. 

* Omlandia 6 – Omlandia 1 2-7 (0-4). Stefan Drijfhout 0-1; Martin Oudman 0-2; Maurice Slager 0-3; Stefan Drijfhout 0-4; Maurice Slager 0-5; Ralph Meijer 0-6; Stefan Drijfhout 0-7; Thomas van der Heide 1-7; Stefan Jansen 2-7.

No Replies to "Omlandia 1 klopt Omlandia 6"