Corenos klopt buurman Noordpool

corenosnoordpool

Elwin Wezeman duelleert met Noordpool-speler Cesar Peters. Jaap van Dijken (rechts), doelpuntenmaker Aalderd Duinkerken (helemaal links) en Jos Klip volgen een en ander aandachtig (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Het Roodeschoolster Corenos heeft zaterdag op eigen veld prima zaken gedaan door buurman Noordpool uit Uithuizen op een 3-2 nederlaag te trakteren. De zege werd pas in  blessuretijd veilig gesteld.

De mannen van trainer Erik Zuidema waren wel weer aan een succesje toe. De degradatiezone naderde angstvallig maar door de overwinning op de geelzwarten kan Corenos gewoon weer omhoog kijken. ‘Het ging de laatste weken niet best en dan is dit wel lekker’, aldus Zuidema. Hij zag de gasten de score openen. Jos Klip was de gevierde man na de 0-1.

Veel plezier beleefde hij er niet aan, want nauwelijks twee minuten na de openingstreffer zorgde Elwin Wezeman voor 1-1. Dat was ook de ruststand. Na de thee leken de bordjes te zijn verhangen. Dat was helemaal het geval toen Aalderd Duinkerken vanaf elf meter mocht uithalen na een overtreding op Elwin Wezeman. Duinkerken faalde niet en schoot Corenos naar 2-1.

Het had er daarna alle schijn van dat de thuisclub deze zege over de streep zou trekken. Daar dacht Noordpool echter anders over. Johan Kluin bracht het thuispubliek tot zwijgen toen hij er in de 90e minuut 2-2 van wist te maken. Bij Corenos baalde men als een stekker maar besloot nog een keer gas te geven. Waar niemand nog op had gerekend, gebeurde toch. Na een vrije trap had niemand van Noordpool kennelijk de behoefte om Wouter ten Harkel in de gaten te houden. De Roodschoulster maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde 3-2. Daar hadden de gasten niet meer van terug. De vreugde was enorm in het kamp van Corenos.

‘Wat wil je ook. Je ziet gewoon dat het voetballend bij ons vaak wel klopt, maar dat we er te weinig voor terug krijgen. Nu valt het kwartje ook eens een keer de goede kant op. Ik ben van mening dat het verdiend is’, aldus Zuidema.

* Corenos – Noordpool 3-2 (1-1). Jos Klip 0-1; Elwin Wezeman 1-1; Aalderd Duinkerken (strafschop) 2-1; Johan Kluin 2-2; Wouter ten Harkel 3-2.

 

No Replies to "Corenos klopt buurman Noordpool"