Zevende zege op rij voor Memesa

De dames van volleybalvereniging Memesa uit Appingedam hebben de zevende competitiewedstrijd op rij in winst weten om te zetten. Deze keer was naaste concurrent Oranje Nassau uit Groningen niet opgewassen tegen de dadendrang van de Damster dames. De setstanden waren 25-15, 25-15, 25-23 en 17-25.

Voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk dat het om een echter topper ging. Beide teams hadden al hun wedstrijden nog gewonnen waarbij ON twee wedstrijden minder had gespeeld en een set meer had verloren. De Damster dames wisten dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

In de eerste set werd direct duidelijk dat beide teams in staat waren een degelijk spelletje te spelen zonder veel fouten te maken. Memesa kwam beter uit de startblokken, met name door prima opslagen en dito aanvallen. ON was in staat om prima tegenspel te leveren maar moest toch toezien hoe Memesa langzaam maar zeker een voorsprong wist op te bouwen en de set naar zich toetrok.

De tweede set gaf een zelfde beeld te zien. Memesa speelde zeer geconcentreerd en ijzersterk. Hoewel ook de gasten prima stonden, werd opnieuw duidelijk dat Memesa de betere van de twee was. Halverwege de derde set viel de concentratie aan de kant van Memesa enigszins weg waardoor ON beter in het spoor kon blijven en zelfs een aantal keren op voorsprong wist te komen. De thuisclub werd bijtijds wakker, gaf even gas en pakte ook de derde set en liet daarmee een 3-0 voorsprong op het scorebord zetten. Daarmee was de zevende competitie-zege een feit.

Hoe lastig het is om dan ook nog de vierde set te winnen bleek maar weer eens. Daar waar Memesa met name in de eerste twee sets heel geconcentreerd speelde, viel dit niet onbelangrijke deel in de vierde set weg en kwam ON steeds beter in het spel. In het zadel geholpen door de fouten die Memesa zich veroorloofde wisten de Stadjers prima gebruik te maken van dit buitenkansje. Ze trokken de laatste set naar zich toe waardoor een 3-1 einduitslag op het scorebord kwam te staan.

Met 32 punten uit zeven wedstrijden staat Memesa fier bovenaan, gevolgd door DIO Bedum met  25 punten uit evenveel wedstrijden. Zaterdag volgt er opnieuw een kluif van formaat. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen DIO op de rol en dus is er wederom sprake van een heuse topper.

Indezelfde klasse gingen de dames van Thalassa uit buurgemeente Delfzijl met 1-3 onderuit tegen Oranje Nassau 9. Nadat de kruitdampen in de Brede School Noord in Delfzijl waren opgetrokken stond er een 1-3 eindstand op het bord. De setstanden waren hier: 19-25, 17-25, 25-20 en 21-25.

No Replies to "Zevende zege op rij voor Memesa"