Inhaalduel SC Scheemda gestaakt

De zondagvoetballers van SC Scheemda moesten naar wat men tegenwoordig Bad Nieuweschans pleegt te noemen. Niet om zichzelf eens lekker in een weldadig modderbad onder te dompelen en te relaxen, maar om het de grensbewoners op sportief gebied zo lastig mogelijk te maken. Na vijfendertig minuten stonden de ploegen  van de trainers Tjepke Schreuder (SC Scheemda) en Dick Wiebrants (Nieuweschans) echter al weer langs de kant. Scheidsrechter Geert Venema uit Hoogezand had besloten het duel te staken.

Het inhaalduel in de vijfde klasse F ging tussen de nummers vijf en zeven, waarbij het onderlinge verschil slechts een enkel punt bedroeg. De wedstrijd kenmerkte zich volgens het Scheemder kamp vanaf het begin door harde overtredingen, waarbij beide ploegen zich niet onbetuigd lieten. De fluitist trad daar volgens hen veel te lankmoedig tegen op. Dat hij teveel toestond, daar was men in het in Nieuweschans wel met de tegenstander over eens. Dat het duel veel te hard was, bestreed men echter in alle toonaarden.

In de 20e minuut had Elvis Beslic zijn vijftiende van dit seizoen laten noteren: 1-0. Niet veel later leek de thuisclub de marge te gaan verdubbelen maar Mark Roll miste een toegekende strafschop. Toen de arbiter Scheemder Mark Smit voor de tweede keer geel had gegeven, raakten de gemoederen enigszins verhit. Volgens de uitleg van Venema had Smit de eerste keer al rood moeten hebben toen hij een tegenstander onderuit had geschoffeld. De tweede keer werd hem een prent voorgehouden omdat hij een speler van Nieuweschans vlak voor het strafschopgebied aan zijn shirt onderuit trok.

‘Vlak daarna moest ik mijn hoofd wegtrekken, anders had die keeper van SC Scheemda mij vol geraakt. Dat kan ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan’, vertelt Venema. Hij gaf de sluitpost rechtstreeks rood. Terwijl men bij Scheemda nog aan het overleggen was wie hem moest vervangen, besloot de onpartijdige dat het genoeg was geweest. Van een afkoelingsperiode wilde hij niets weten.  ‘Daar begin ik niet aan’ zegt de 63-jarige fluitist als hem naar de gebeurtenissen wordt gevraagd. ‘Ik heb SC Scheemda al vaker gefloten en nooit problemen gehad. Ik snap hier helemaal niks van. Ze hadden constant commentaar op mijn beslissingen. Op den duur kreeg ik allerlei verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. Ik ken mijn grens en die hebben ze overschreden. In mijn 33-jarige loopbaan als scheidsrechter heb ik nog nooit zoiets meegemaakt.’

No Replies to "Inhaalduel SC Scheemda gestaakt"