Phoenix overtuigt op eigen veld

Voor rugbyclub Phoenix uit Delfzijl stond zondag een belangrijke wedstrijd op het programma. Er moest op sportpark Uitwierde aangetreden worden tegen ZRC de Duuvels uit Zevenaar. De Duuvels staan één plek onder Phoenix op de ranglijst. Voor Phoenix was het dus van belang dat de Duuvels daar ook zouden blijven.

Beide ploegen traden op volle sterkte aan en de toeschouwers kregen vanaf het begin een wedstrijd voorgeschoteld  waarin beide ploegen elkaar niets cadeau deden. Phoenix  staat de laatste jaren toch bekend als een ploeg die langzaam op gang komt. Dat was nu een ander verhaal. De kick-off van de thuisploeg werd niet goed verwerkt door de Duuvels waardoor er direct een scrum diep op de speelhelft van de gasten ontstond. De scrum van Phoenix gaf scrum-half Patrick Trakzel de mogelijkheid de snelle jongens in de lijn aan het werk te zetten. Uiteindelijk konden de Duuvels de goed meegelopen voorwaartsen pas een aantal meters voor de try-lijn tot stilstand brengen. Echter was het plotseling scrum-half Trakzel die fly-half Rolf Oosterhuis aan de korte zijde van het veld vrij wist te spelen en die kon eenvoudig de eerste try van de middag scoren.

De bliksemstart was nog niet voorbij. De kick-off werd door Phoenix goed verwerkt en de voorwaartsen wisten weer veel terrein te winnen. De bal werd snel de lijn in gespeeld en Lex Ronde wist Dennis Velthuis in stelling te brengen die sterk door een tweetal tackles liep. Na het doorbreken van deze tackles had Velthuis nog een sprint van ruim dertig meter in huis en wist daardoor de tweede try voor Phoenix te scoren.

Met een achterstand van 10-0 begonnen de Duuvels de thuisploeg ver terug te dringen. Door zeer degelijk te verdedigen konden de mannen uit Zevenaar de verdedigingslinie van de thuisploeg niet doorbreken. Een aanval van de Duuvels werd rond de middellijn overgenomen door Phoenix en uiteindelijk was het Lex Ronde die zich tussen een aantal verdedigers door wist te wurmen en na een klein half uur spelen de derde try te scoren. Doordat de conversies gemist werd, bleef Phoenix op een voorsprong van 15-0 staan en dat was eveneens de ruststand.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk. De Duuvels wisten de verdediging niet te doorbreken en langzaam maar zeker begon Phoenix de aanvallen beter op te zetten. Door een aantal zeer goed uitgespeelde tries, waaronder twee van full-back Albert Kammenga wist Phoenix op overtuigende wijze de wedstrijdpunten binnen te slepen. Na het laatste fluitsignaal kon Phoenix een keurige 43-0 overwinning gaan vieren en daarmee goede zaken op de ranglijstdoen. Komend weekend staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen de nummer laatst The Pickwick Players uit Deventer. Deze thuiswedstrijd zal om twee uur beginnen op sportpark Uitwierde.

No Replies to "Phoenix overtuigt op eigen veld"