De Bosk eindstation bekeravontuur SC Loppersum

harlop

Joris Jurna zoekt het duel op met Joram Smits. Zijn teamgenoot Rik Buikema (10) is een van de aandachtige toeschouwers, net als doelpuntenmaker Klaas Schotanus (met mouwstukken), Johnsen Bacuna (op de middenlijn) en Heine Uuldriks.

SC Loppersum is, zoals verwacht, door hoofdklasser Harkemase Boys uit het bekertoernooi gewipt. Het team van trainer Jaap Danhof kon dinsdagavond geen echte vuist maken, al bleef men dankzij gedisciplineerd verdedigen en slordigheden van de thuisclub nog redelijk overeind. Na het laatste fluitsignaal stond er een 2-0 eindstand op het scorebord van sportpark De Bosk. Robin Huisman de Jong brak de score open nadat hij in eerste instantie nog een erg gemakkelijk gegeven strafschop had gemist. Klaas Schotanus zette zijn handtekening onder de tweede treffer.

Voorafgaande aan het duel werden er allerlei grapjes gemaakt over de einduitslag. Coach Danhof leek te gokken op een kleine overwinning en er werd ook nog even gememoreerd aan het feit dat men op het fraaie sportpark van de Boys nog ongeslagen was gebleven. Al betrof het dan ook maar één wedstrijd. Tijdens de busreis maakten de grappen echter al snel plaats voor realisme. ‘Natuurlijk zullen we onze huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. We moeten ons echter niet al te veel illusies maken maar gewoon van een heerlijke voetbalavond genieten.’

Na het eerste fluitsignaal gaf Harkemase Boys meteen vol gas. De Lopsters werden op eigen helft teruggedrongen maar wilden aanvankelijk niet van wijken weten. De eerste keer dat goalie Peter Paul Datema de bal op zich af zag komen was na een schot van Johnsen Bacuna. De inzet vloog echter langs de verkeerde klant van de paal. Datema kreeg alle gelegenheid zich te onderscheiden. Hij voorkwam enkele keren op prima wijze dat Harkemase Boys zou scoren, maar was na zestien minuten de te kloppen man toen de bal op de stip werd gelegd. De sluitpost belette Bacuna de doorgang naar het doel en scheidsrechter Gerbers vond dat een strafschop waard. Datema maakte zijn fout echter goed door de inzet van Robin Huisman de Jong uit het doel te ranselen.

Enkele minuten later was Datema alsnog geklopt toen de strafschoppennemer op een bijzonder fraaie manier de bal met een bekeken curve in de linkerbovenhoek joeg: 1-0. SC Loppersum was even van slag en kreeg amper tijd om de tik te verwerken. De druk werd verder opgevoerd en na een dik half uur was het Joram Smits die het speeltuig vanaf de rechterkant voorlangs joeg. Aan de andere kant van de goal anticipeerde Bacuna als beste. Hij pompte de bal opnieuw het strafschopgebied in en vond het hoofd van teammaatje Klaas Schotanus die keihard raak kopte: 2-0.

SC Loppersum probeerde wel iets terug te doen. Het ontbrak echter aan de eindpass en een dosis zuiverheid in het spel. Ingrediënten die wel in het menu van de hoofdklasser waren opgenomen. Rudolf Hidskes was de enige die het doel van Jacob de Vries van dichtbij kreeg te zien. Zijn schot was echter te krachteloos. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Harkemase Boys wat gas terug. Men was kennelijk al in gedachten bij de loodzware uitwedstrijd tegen ACV en probeerde de rest van de wedstrijd zonder kleerscheuren door te komen.

Dat beeld zette zich in het tweede bedrijf door. Hoewel de Friezen ook nu de beste kansen kregen, met schoten van Jasper Valentijn, Arjen Bergsma en Arton Musliu, was toch te merken dat de scherpte er van af was. Eenvoudig ging het niet en de Lopsters moesten tot op het tandvlees, maar ze konden na negentig minuten in ieder geval zeggen dat  ze het tweede bedrijf geen tegengoal hadden geïncasseerd. Bijna had Johnsen Bacuna nog roet in het eten gegooid. De officiële speeltijd zat er al op toen hij, na een pass van Jasper Valentijn, op behendige wijze door de verdediging van SC Loppersum wist te glippen. De weg naar goalie Datema lag open maar de sluitpost was niet van plan om nog een keer te capituleren. Hij greep kordaat in en plukte de bal voor de voeten van Bacuna weg.

‘Ik denk dat wat naar vermogen hebben gespeeld. Toch zag je op sommige momenten dat we net iets teveel respect voor de tegenstander hadden. Voor het overige kunnen we tevreden zijn. Er zat gewoon niet meer in. Behoudens wat kleine speldenprikjes hebben we aanvallend te weinig kunnen brengen. Maar goed, we kwamen hier ook echt niet met het idee dat we wel even zouden winnen. Dit is een mooie ervaring geweest. Ik denk dat we ons als vereniging goed verkocht hebben’, sprak trainer Jaap Danhof na afloop.

Zijn collega Willem Brouwer erkende dat Harkemase Boys na rust de rem er op had gezet. ‘Dat gaat onbewust. Zo’n bekerduel is toch maar een tussendoortje op weg naar een zeer belangrijke wedstrijd. Ik begrijp wel dat mijn jongens dan vooral daar mee bezig zijn. We hadden niet echt veel van SC Loppersum te vrezen, daar ga je dan ook naar spelen. Desondanks ben ik van mening dat we minstens vier of vijf keer hadden moeten scoren. Maar ach, misschien moeten we die goals dan maar voor zaterdag bewaren.’

Harkemase Boys resit zaterdag af naar Assen om koploper ACV te bestrijden. Voor SC Loppersum wacht eveneens een uitwedstrijd. De tweedeklasser gaat op bezoek bij Groen Geel.

* Harkemase Boys – SC Loppersum 2-0 (2-0). Robin Huisman de Jong 1-0; Klaas Schotanus 2-0.

Scheidsrechter: J. Gerbers (Steenwijk).

Harkemase Boys: Jacob de Vries; Arjen Bergsma, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Stevan de Geijter, Jordy van Wijk (46. Simon Schreiber), Klaas Schotanus, Arton Musliu (80. Youri Brouwer), Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks en Joram Smits (80. Sake de Haan)
SC Loppersum: Peter Paul Datema; Peter Groenewege, Rolf Oosterhuis, Joris Jurna, Ruben Danhof, Tristan van der Beek, Jeffrey Leegstra, Rik Buikema, Peter Heeres (69. Tiemen Pestman), Rudolf Hidskes (62. Hans Middel) en Jordi Potma (46. Mark van Doorn).

No Replies to "De Bosk eindstation bekeravontuur SC Loppersum"