Holwierde slaat aanval KRC af

holwkrc

Holwierder Nick Dekker torent boven alles en iedereen uit. Zijn teamgenoten Marcel Blokzijl (links) en Ger Bathoorn (rechts) kijken toe.

Holwierde heeft, in een eenzijdige wedstrijd, de aanval van KRC van zich afgeslagen. De kantens Robben Combinatie had de kloof met het op de voorlaatste plaats staande Holwierde graag verkleind. De ploeg van trainer Eddy Tuik pakte op sportpark Katmis echter de volle buit met 2-0.

door Koen Dokter

Los van de krakers Boerakker-VVSV ’09 en Stedum-Pelikaan S. was er ook een heuse degradatiekraker in de vijfde klasse E. Holwierde zou er alles aan doen om KRC op acht punten achterstand te zetten. De bezoekers hadden de afgelopen weken aabgetoond op de goede weg te zijn en wilden op hun beurt dichterbij sluipen. 

Het was Holwierde dat de wedstrijd bepaalde, al kwam men in de beginfase goed weg toen een voorzet vanaf de rechterkant van het veld op een haar na door een van de aanvallers van KRC werd gemist. Nadat ook Holwierde wat mogelijkheden had laten liggen, was het Kevin Hommes, na een fijn balletje van Andy La Faille, die Holwierde na een kwartier spelen op 1-0 wist te zetten. Tijdens eerdere wedstrijden had Holwierde blijk gegeven van de onmacht om een voorsprong vast te houden en werden duels alsnog uit handen gegeven. Tegen KRC was het echter een ander verhaal. De gasten waren niet bij machte om het Holwierde moeilijk te maken. De rust brak aan zonder dat er zich nog veranderingen in het spelbeeld of de score hadden voorgedaan.

Na de doelwisseling was het KRC dat pogingen ondernam om de gelijkmaker te forceren, maar kwam het niet gevaarlijk voor de goal van Holwierde. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar verdubbeling van de marge. En die kwam er, na opnieuw een slim balletje van spelverdeler Andy La Faille. Nu was het Ger Bathoorn die met een geweldige uithaal Holwierde op een comfortabelere voorsprong wist te zetten: 2-0. De gastheren leken het daarna welletjes te vinden en KRC kwam niet meer gevaarlijk door. Hoewel de weg nog lang is, heeft de overwinning wel voor wat meer lucht gezorgd binnen het Holwierder kamp.

* Holwierde – KRC 2-0 (1-0). Kevin Hommes 1-0; Ger Bathoorn 2-0.

No Replies to "Holwierde slaat aanval KRC af"