Neptunia gelijk tegen negen Uithuizers

neptnoord2

Wiebren de Jong tikt Uithuizer Richard Haan van achteren aan. Neptuniaan Nick Koolhof vraagt zich af of de bal op de stip zal belanden. Dat bleek niet het geval te zijn. Haan zou het duel niet vol maken. Hij kreeg rood na een overtreding op doelman Erik Roels.

Ondanks dat Neptunia een helft lang tegen tien man speelde, heeft het zaterdag op eigen veld niet  van het Uithuizer Noordpool UFC weten te winnen. Sterker nog. De gelijkmaker viel pas in de 90e minuut toen Shanthony Cecilia een strafschop wist te verzilveren: 2-2. Halverwege het duel stond het 1-2 voor de bezoekers.

door Frank Molema

De ploeg van trainer Jan Potma verkeerde in een bloedvorm, want uit de laatste drie wedstrijden werden negen punten gepakt. Bovendien hielden de Delfzijlsters al twee keer op rij de nul, waardoor het op defensief gebied tot de beste teams uit de vierde klasse C behoort. Neptunia kende deze week veel personele problemen. Ivar Boerma, vorige week nog drie keer succesvol, moest nu afhaken met een hamstringblessure. Ook Jordy Koolhof haakte geblesseerd af, terwijl Wiebren de Jong de wedstrijd ziek begon en er in de rust de brui aan gaf . Abdulrahman verdween na ruim een half uur spelen van het veld met een hamstringblessure.

De thuisclub begon uitstekend. In de eerste vijfentwintig minuten trok het de lijn van de afgelopen weken door. Met verzorgd positiespel werd Noordpool UFC achteruit gedrukt. Na deze periode van dominantie stond het slechts 1-0 voor de thuisploeg dankzij een laag afstandsschot van Kevin Reiffers. Na deze fase werd het spel rommelig en begon ook Noordpool zich aanvallend te roeren. Neptunia zakte erg ver weg. De combinaties liepen niet meer en de spelers begrepen elkaar niet. In de 31e minuut kreeg Neptunia het deksel op de neus toen de spits van Noordpool UFC vanaf een meter of twintig uithaalde en doel wist te treffen. Doelman Erik Roels kon de gelijkmaker niet verhinderen. Voor rust wisten de gasten zelfs op voorsprong te komen toen de bal na een scrimmage voor het doel goed viel en de spits van de Uithuizers een leeg doel voor zijn neus had: 1-2.

Noordpool UFC kreeg daarna een flinke domper te verwerken omdat Richard Haan, de gevaarlijkste aanvaller binnen de ploeg, in de 44e minuut met rood van het veld werd gestuurd. De spits ging door op keeper Roels en was duidelijk te laat. Waar waarschijnlijk veel scheidsrechters deze overtreding met een gele kaart hadden afgedaan, gaf de vrouwelijke scheidsrechter rood.

Door de rode kaart was het gevaar van Noordpool verdwenen. In de tweede helft parkeerden zij namelijk een bus voor het eigen doel. Van enig gevaar voor het doel van Neptunia was geen sprake meer. De thuisclub, die in de tweede helft waarschijnlijk negentig procent balbezit had, poogde middels tientallen voorzetten de muur uit Uithuizen te doorbreken. Het roodwitte elftal gaf echter teveel trage en hoge voorzetten in de buurt van de lange goalie, waardoor hij vaak met gemak de vele voorzetten uit de lucht kon plukken.

Het spel van Neptunia vond daarnaast ook in een te laag tempo plaats en was te voorspelbaar. Er werd slechts sporadisch naar de combinatie gezocht en te vaak voor de voorspelbare voorzet. Om Noordpool UFC echt pijn te doen ontbrak er variatie en tempo. Spits Michiel van Spaandonk kwam bijvoorbeeld totaal niet in het spel voor.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ontving linkermiddenvelder MIchel Dries van Noordpool UFC, overigens geheel terecht, zijn tweede gele kaart na een flinke schop op de scheenbeschermer van Nick Koolhof. De gelijkmaker leek hierdoor een kwestie van tijd, maar Neptunia had een penalty nodig om die op het scorebord te krijgen. Deze werd in de 90e minuut gegeven nadat Marc Schuijl een flinke trap tegen het hoofd had gekregen na een poging om de bal uit het strafschopgebied te schieten.

Hoewel Neptunia blij mocht zijn dat het laat in de wedstrijd nog een punt aan deze wedstrijd wist over te houden, was men ontevreden over het feit dat Noordpool UFC in de tweede helft te weinig in de problemen was gekomen. Op Sportpark Uitwierde dropen de spelers dus met gemengde gevoelens af richting huis. Zaterdag speelt Neptunia wederom thuis. Dan komt Corenos uit Roodeschool, dat ook zeven punten uit de laatste drie wedstrijden heeft gehaald, naar Delfzijl.

* Neptunia – Noordpool UFC 2-2 (1-2). Kevin Reiffers 1-0; Richard Haan 1-1; Jos Klip1-2; Shanthony Cecilia (strafschop) 2-2.

No Replies to "Neptunia gelijk tegen negen Uithuizers"