Probleemloze winst Appingedam

In een plichtmatige wedstrijd heeft Appingedam met 0-4 gewonnen van thuisclub SC Scheemda. Het was een wedstrijd waarin de koploper gedurende negentig minuten de bovenliggende partij was en de Scheemders nauwelijks enige tegenstand wisten te bieden. Met name de tweede helft was dan ook een zakelijke, maar saaie vertoning.

Al in de 8e minuut zette Elsin Yilmaz Appingedam op 0-1 na fraai aangeven van Swendly Martina. De ene aanval volgde de andere op en alleen door hard werken wist SC Scheemda de schade beperkt te houden. Na 28 minuten kwam Yilmaz alleen voor de Scheemder keeper te staan. Zijn schot was niet zuiver genoeg en belandde in de handen van de keeper. SC Scheemda kwam amper over de middenlijn en het was pas in de 29e minuut dat de gastheren voor het eerst een gericht schot op het doel van Jelmer Kiewiet losten. De goalie tikte de bal over de lat en de daaropvolgende hoekschop leverde niets op.

Het venijn zat in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Nadat eerst Tim de Groot rakelings had naast geschoten, mocht Appingedam op links een hoekschop nemen. De bal viel midden voor het Scheemder doel en uit de scrimmage bepaalde Doan Ibraimi de stand op 0-2. Even later kon de mooiste Damster aanval van de wedstrijd genoteerd worden. Via de schijven De Groot, Martina en Yilmaz bracht laatstgenoemde de stand op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Door slordig uitverdedigen kreeg een Scheemder spits nog de gelegenheid om te scoren, maar zijn schot was te slap en verdween naast het doel.

De tweede helft was amper begonnen, toen Roy de Groot een uitgekiend pasje gaf op Johannes Huisman. Hij wachtte even met de bal aan de voet tot de Scheemder keeper in beweging kwam, verschalkte de sluitpost en scoorde de 0-4. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Appingedam controleerde het duel en liet SC Scheemda weinig ruimte om aan aanvallen toe te komen. De enkele kans die de thuisclub wel kreeg, kwam doordat de Damster verdediging af en toe wat nonchalant opereerde. De lijstaanvoerder kreeg met name over de linkervleugel nog een aantal mogelijkheden, maar het leidde niet tot meer goals. Zonder ook maar een seconde bij te tellen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde. Een simpele overwinning van Appingedam dat zaterdag thuis tegen Poolster uit Spijk speelt.

* SC Scheemda – Appingedam 0-4 (0-3). Elsin Yilmaz 0-1; Doan Ibraimi 0-2; Elsin Yilmaz 0-3; Johannes Huisman 0-4.

No Replies to "Probleemloze winst Appingedam"