Fors pak slaag Oldambtster Boys

Oldambtster Boys heeft zondag opnieuw een pak voor de broek gekregen. Werd twee weken geleden met 15-0 van Westerwolde verloren, nu kregen de gastheren met 1-12 klop van de op de tweede plaats bivakkerende Bravery-NovaZembla-Combinatie (BNC) uit Finsterwolde. Het doelpunt van de Boys kwam van de voet van Jamill de Jong. Het was zijn tweede competitiegoal en hiermee is hij zelfs clubtopscorer. 

Halverwege het seizoen ziet het er erg somber uit voor de hekkensluiter in de vijfde klasse F. Na tien wedstrijden staat men nog altijd met lege handen en liggen er inmiddels 76 tegentreffers in het mandje. Daar tegenover staan nog maar vier eigen goals. Het afgelopen seizoen eindigde men als laatste in 5F. Toen stonden er echter wel twee zeges en een gelijkspel op het conto. Winst was er tegen WEO (1-4) en DWZ (0-2) terwijl er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen SV Woltersum. De vraag is dit seizoen waar de ploeg uit ’t Waar/Nieuw Scheemda de lichtpunten vandaan moet zien te halen.

De roodwitten gingen vol goede moed de kleedkamers in. Er werd nog wat gegrapt over het feit dat de Boys niet de slechtste ploeg van de provincie Groningen waren, daarmee verwijzend naar  de reportage over vv Usquert. Na de dramatische wedstrijd van twee weken eerder tegen Westerwolde, had Oldambtster Boys wat recht te zetten.

Daar kwam het niet van. Na twintig seconden kon de thuisclub opnieuw aftrappen en binnen drie minuten stond het al 0-2. De hoofden begonnen her en der alweer te hangen, maar de spelers beurden zichzelf weer op, zelfs toen het 0-4 stond. Ze hadden ook niet het slechtste van het spel. De spelers stonden gewoon niet goed in hun positie. Nadat Jamill de Jong er nog 1-4 van had weten te maken, ging het steeds beter. Er ontstonden kansen die men had moeten benutten. Zo waren Kevin Eerkens en Alexander Jansen nog dicht bij een treffer. Het spel zakte daarna weer wat in en  uiteindelijk werd er met een 1-6 stand aan de thee begonnen.

Individuele fouten deden, en dat was niet voor het eerst dit seizoen, Oldambtster Boys de das om. Tijdens de thee probeerden de spelers elkaar moed in te praten. Ze wilden niet nog zo’n debacle als tegen Westerwolde en zeker niet voor eigen publiek. Na de doelwisseling hadden de Boys nog een paar minuten het betere van het spel. Mark Eerkens was dicht bij een doelpunt. Zijn poging ging net over. Oldambtster Boys ging weer uit positie spelen en bood BNC de kans om verder weg te lopen. Er werd nog zes keer gescoord en dus kon de kleedkamer weer opgezocht worden met een nederlaag in de dubbele cijfers. De goals voor BNC werden gemaakt door Harold Roder (6), Ronald Mos (2), Ben Frey (2), Jory Schuring en Boelo Houwen.

Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Drieborg. Drie punten pakken zou mooi zijn, want Oldambtster Boys heeft sinds 31 maart van dit jaar geen punt meer weten te pakken. Om die reden mag men zich nu wel de slechtste ploeg van de provincie Groningen noemen.

No Replies to "Fors pak slaag Oldambtster Boys"