Kostbare zege Omlandia

OmlandiaVEV '67

Omlandia-verdediger Dennis Loer is eerder bij de bal dan zijn opponent Gerhard van den Berg (foto: Ursula Sennema).

Met welk beleid zou trainer René Wollerich zijn team zaterdag het veld hebben ingestuurd in het duel tegen VEV ’67? Duidelijk was in ieder geval dat het thuis spelende Omlandia de punten hard nodig had en er alles aan zou doen om deze in eigen zak te houden. ‘Het wordt tijd dat het weer eens gaat gebeuren’, meldde Wollerich voor aanvang van het duel. En het gebeurde. De Ten Boersters klopten de nog ongeslagen Leeksters met 1-0 dankzij een treffer van  Jeroen Haan in de 86e minuut.

Omlandia had uiteraard nog wat goed te maken na de blamerende nederlaag tegen slotlicht Oeverzwaluwen. Eerherstel is prima, maar als je dat tegen VEV ’67 wilt doen moeten de mouwen wat verder dan normaal opgestroopt worden. De gastheren wilden dat wel en merkwaardig genoeg was er van kwaliteitsverschil geen sprake. Sterker nog, Omlandia had zelfs het betere van het spel, al was het wel even opletten toen Jeffrey Visser het Ten Boerster doel onder vuur nam. Zijn inzet verdween echter naast het domein van keeper Devon Harmsma.

Het was juist in die fase dat de gasten nog wel inzet en agressiviteit wilden tonen. Daarna was het snel gedaan met de wil om er iets moois van te maken. Het had er alle schijn van dat het team van plaatsvervangend coach Luitzen Nijboer met een minimale inspanning het maximale rendement probeerde te bereiken. Nijboer verving oefenmeester Ron de Boer die op curus was.

De blauwwitten kregen de beste mogelijkheden om de score te openen.  Jan Oosterbeek verscheen als eerste voor het Leekster doel. Het schot dat hij van zijn voet liet vertrekken was echter te krachteloos en kon naast worden getikt. Korte tijd later probeerde Jeroen Haan tot succes te komen met een prima lob. De reactie van goalie mocht er ook zijn. Hij tipte het speltuig over de deklat.

Na de thee was er vooral veel strijd te zien en had het er alle schijn van dat het duel zonder doelpunten zou eindigen. Op zich zou dat, vanuit het oogpunt van Omlandia bekeken, al een goed resultaat zijn geweest. En toch hadden de bezoekers de winst nog kunnen ‘stelen’ als een misser van verdediger René Hovenkamp door Jan van der Molen was afgestraft. Doelman Devon Harmsma stond echter op zijn post.

Het verschil werd in de slotfase alsnog gemaakt, maar viel wel in Ten Boerster voordeel uit. Jeroen Haan kwam na een door Deni van Dalsem enigszins gelukkig verlengde dieptepass  in balbezit en prikte het speeltuig beheerst langs sluitpost Klaas Kleiker van VEV ’67. Wat de gasten daarna ook probeerden, langszij kwam de ploeg van Nijboer niet meer. De beste kans daarvoor kreeg Jeffrey Visser. Ook hij moest echter zijn meerdere in Harmsma erkennen.

Oefenmeester René Wollerich was na afloop een gelukkig man. ‘Ik ben trots op mijn team’, luidde zijn korte commentaar. Zaterdag wacht Omlandia opnieuw een kluif van formaat. Dan gaat men op bezoek bij het Winsumer Viboa. De Ten Boersters staan er op de ranglijst beter voor (9e) dan hun komende opponent (12e). Na tien duels heeft men nog altijd de minst scorende voorhoede in de eerste klasse E.  Het duel in Winsum begint overigens om twee uur.

* Omlandia-VEV ’67  1-0 (0-0). Jeroen Haan 1-0.

No Replies to "Kostbare zege Omlandia"