‘t Zandt overtuigend langs Meisters

tzandtheraclidenArnold Venema (tweede van rechts) kopt de bal achter doelman Maurijn Boersma van De Heracliden (foto: Dick Jager).

’t Zandt heeft zaterdag in eigen huis overtuigend met 7-1 van De Heracliden 3 gewonnen. Het elftal van coach Marijn Teerling  begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde vervolgens ook in diverse kansen. Diverse schoten van Gerry Winkel, Peter van Weerden en Reint Kugel werden door de doelman van de bezoekers gepareerd.

Uiteindelijk was het Arnold Venema die na twintig minuten spelen de wedstrijd openbrak door uit een hoekschop de bal achter de goalie uit Uithuizermeeden te koppen. De elf Zandsters gingen vervolgens op jacht om de scoren verder uit te breidden.

Nog voor rust zette clubtopscorer Reint Kugel de 2-0 en 3-0 op het bord. Ook na de thee was de thuisclub heer en meester tegen de mannen uit Meij. Het was Kugel die al snel zijn derde goal van de wedstrijd wist te maken.

Even later werd de eer toch nog gered voor de gasten. Door een onoplettendheid van ‘t Zandt schoot de spits van de Meisters de bal achter de Zandtster goalie. Meer als een speldenprik was dit niet, want Kugel maakte kort daarna de 5-1. Gerry Winkel zette uiteindelijk de eindstand op het scorebord. Winkel maakte de 6-1 en 7-1 en bombardeerde zichzelf hiermee als man of match met twee doelpunten en vier assists. Coach Teerling was na afloop van de wedstrijd trots op zijn mannen en kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag. Dan ontvangt men op het eigen sportpark ‘Zandt Siro’ het Garmerwolder GEO.

* ‘t Zandt – De Heracliden 3  7-1 (3-0). Arnold Venema 1-0; Reint Kugel 2-0; Reint Kugel 3-0; Reint Kugel 4-0; 4-1; Reint Kugel 5-1; Gerry Winkel 6-1; Gerry Winkel 7-1.

 

No Replies to "'t Zandt overtuigend langs Meisters"