Simon Schuil jr. volgt Brouwer op

Simon Schuil jr. is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van vijfdeklasser SV Woltersum. Hij volgt Sauwerder Rob Brouwer op die dan twee jaar aan de club verbonden is geweest. De 28-jarige Ten Boerster heeft vanavond zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract. Schuil is geen onbekende binnen de club. Hij speelt al enkele jaren beurtelings in het eerste en tweede elftal. Als assistent-trainer heeft hij veel ervaring opgedaan bij eersteklasser Omlandia. Die functie zal hij tot aan het einde van dit seizoen blijven vervullen. SV Woltersum wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. Merijn Slagter sprak met hem over zijn ervaringen en ambities.

Je keuze voor Woltersum is misschien opvallend gezien het niveauverschil met Omlandia. Is er nog interesse geweest van andere clubs? 

Eigenlijk is het contact met Woltersum heel snel gelegd, ik voetbal er namelijk ook afwisselend in het eerste en tweede elftal. Nadat het vertrek van Rob Brouwer bekend werd, hebben ze mij benaderd om hoofdtrainer te worden. Daarna is het eigenlijk vrij snel beklonken. Oriënterend is er wat contact geweest met andere clubs, maar dat is nu niet meer van belang. Ik ben dan ook erg blij met de kans die Woltersum mij biedt om voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Je bent momenteel dus assistent-trainer bij Omlandia, waar onlangs Rene Wollerich zijn contract met een jaar verlengde. Zag je een extra jaar als assistent-trainer niet zitten?

Ik zit nu in mijn derde seizoen als assistent-trainer bij Omlandia. De afgelopen twee seizoenen waren mooie seizoenen met de nacompetitie in het eerste jaar en als hoogtepunt het kampioenschap van afgelopen seizoen. In de voorbije twee jaar heb ik onder Casper Goedkoop erg veel ervaring opgedaan. Ook dit jaar doe ik in de 1e Klasse E veel ervaring op en werk ik met veel plezier samen met de huidige hoofdtrainer, Rene Wollerich.  De ervaringen van twee verschillende trainers in combinatie met het behalen van mijn Trainer-Coach 2 diploma vorig jaar heeft mij doen beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan als hoofdtrainer. Ik denk hierbij dat Woltersum voor mij een goede volgende stap is, waarbij ik me verder kan ontwikkelen als trainer/coach.

Woltersum speelde de laatste jaren vrij anonieme rollen in de onderste regionen van de 5e Klasse. Verwacht je hierin verandering te kunnen brengen?

Het klopt dat Woltersum vrij anonieme rollen heeft gespeeld in de 5e klasse. Omdat ik ook speler van de club ben, ben ik niet nieuw binnen de vereniging en weet daarmee wat ik kan verwachten. De selectie herbergt een aantal  spelers die of al heel lang in het eerste elftal spelen of ervaring hebben bij clubs op een hoger niveau. Daarnaast hebben ze ook een aantal jeugdspelers met de nodige potentie. Ik ga komend seizoen proberen om een voetbaltechnische en -tactische basis neer te leggen waarop we verder kunnen bouwen. Mogelijk kunnen we de groep op een aantal posities nog verder versterken, waardoor we deze basis steeds verder vorm kunnen geven en kunnen uitbreiden.

Welke stappen hoop je uiteindelijk als trainer nog te kunnen zetten?

Ik ben op jonge leeftijd begonnen als trainer. Ik heb bij Omlandia bijna alle jeugdteams doorlopen als trainer en ben nu drie jaar assistent-trainer. Een volgende stap voor mij is hoofdtrainer bij een andere club, Woltersum in dit geval. Ik hoop in de toekomst terug te kunnen keren bij Omlandia als trainer/coach, omdat hier toch mijn roots liggen als speler en trainer/coach.  De focus ligt nu eerst op het huidige seizoen (minimaal handhaving met Omlandia 1 in de 1e Klasse), daarna zal ik me pas bezighouden met Woltersum. Wat er later op mijn pad komt zien we dan wel weer.

Hang je met het hoofdtrainerschap nu ook definitief de voetbalschoenen aan de wilgen?

Haha, nee dat niet. Ik blijf zeker nog doorgaan met voetballen, alleen ik twijfel nog of ik dat volgend seizoen bij Woltersum 2 of Omlandia 5 ga doen.

No Replies to "Simon Schuil jr. volgt Brouwer op"