Provinciale titelstrijd bij TTV Oldambt

Had je het over tafeltennis in Appingedam, dan rolde de naam Stef Arends in een adem over de lippen met die van DTTC ’78, De Damster tafeltennistrots. Ook nu is Arends weer een van de mensen die bij de organisatie van de Groninger Tafeltennis Kampioenschappen betrokken is. Arends verkaste, het evenement verhuisde mee. Dat vindt van 17 tot en met 19 januari 2014 voor het eerst in Winschoten plaats. Onder de vlag van TTV Oldambt en uiteraard zijn ook de regionale verenigingen van de partij.

Een van de mensen die het klappen van de zweep kent is Monique Arends. Ze is jarenlang proffessioneel tafeltennisster geweest voor Reflex in Scheemda. Met haar team werd ze Nederlands kampioen en beleefde vele Europa Cup-avonturen. Als lid van het nationaal jeugdteam speelde ze vele interlands en een aantal EK’s. ‘Ook al speel ik nu op een veel lager niveau dan destijds, toch draag ik de sport nog een heel warm hart toe en wil ik het graag meer aandacht geven dan het nu krijgt’, zegt ze.

Samen met vijftien andere enthousiastelingen van de TTV Oldambt, waaronder voormalig Oranjeklant Cathry Hof en vader Stef Arends, in zijn Damster tijd voorzitter van DTTC ’78 en nu in de functie van voorzitter en pr-functionaris van de GK, is Monique van mening dat de strijd om de titel van Groninger Tafeltennis Kampioen op een hoger niveau getild moet worden. ‘Het evenement moet niet alleen leuk zijn voor de spelers, maar ook interessant voor bezoekers, pers en ondernemers. Ons enthousiasme komt over want inmiddels hebben we circa dertig sponsoren die ons steunen, waaronder de NAM en de Gemeente Oldambt. Helaas is het nog niet gelukt om een hoofdsponsor aan het evenement te binden, maar we hopen dat hier nog verandering in komt.’

Naast de strijd om de reguliere titel gaat de organisatie ook de uitdaging aan van het op zondag 19 januari 2014 organiseren van de Open GK. Op dit moment is men achter de schermen druk bezig om spelers en speelsters vast te leggen. Deelname kan alleen op basis van uitnodiging en dan hebben we het over heren vanaf 3e divisie en hoger en dames eredivisie. Daarbij kijkt men zelfs tot over de landsgrenzen. Arends: ‘Hiermee proberen we een selectief aantal toppers te krijgen die pers en publiek van tafeltennis op topniveau laten genieten. De eerste toezegging van een speelster uit Duitsland hebben we inmiddels ontvangen.’

Het evenement vindt plaats in de sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten. Meer informatie is te vinden op de website van TTV Oldambt.

No Replies to "Provinciale titelstrijd bij TTV Oldambt"