Zuidhorn eenvoudig langs Noordpool UFC

noordzuid

Noordpool-speler Christiaan Eleveld kopt de bal uit de eigen verdediging weg voordat de eveneens springende Erik Beeftink gevaarlijk kan worden. Stefan Hemmes geeft rugdekking en rechts op de achtergrond  wacht Jos Schultinga de gebeurtenissen af.  

Noordpool UFC heeft op het eigen kunstgrasveld een 0-4 nederlaag geleden tegen het bezoekende Zuidhorn. Halverwege het duel stond het 0-2. Na de rust kreeg Uithuizer Cesar Peters zijn tweede geel en vanaf dat moment speelden de geelzwarten een kansloze wedstrijd tegen het team van trainer Ton Rozema.

Noordpool had de bezoekers bij winst tot op één punt kunnen naderen en dat hadden de gastheren eigenlijk ook moeten uitstralen. In de beginfase was er van een echt krachtsverschil nog geen sprake, maar kwam Zuidhorn goedkoop aan de leiding toen Peter Jansen de bal aan Cesar Peters wist te ontfutselen en doelman Geert Knot het nakijken gaf: 0-1. De thuisclub probeerde het wel maar was, zo sprak coach Willem Kluin na de wedstrijd, niet scherp genoeg. Zuidhorn bleek bijzonder goed op het kunstgras uit de voeten te kunnen en sloot het eerste bedrijf af met een 0-2 voorsprong. Ook de tweede goal kwam voor rekening van Peter Janse.

Met nog drie kwartier voor de bpeg had Noordpool tijd zat de schade te repareren. De gastheren konden echter niet genoeg brengen om het Zuidhorn echt lastig te maken. ‘Je hebt soms van die wedstrijden dat niets lukt. Dit was er eentje. Waarbij ik overigens wel moet zeggen dat Zuidhorn een goede ploeg is. We kunnen het dit soort teams wel lastig maken, maar dan moet iedereen scherp zijn. Dat was nu niet het geval. De pijn werd voor de Uithuizers alleen maar groter toen Cesar Peters zijn tweede geel kreeg en vroegtijdig onder de douche kon.

Noordpool kreeg nog wel een kans, dacht ook een goal te kunnen claimen omdat doelman Jaap Fedde de Vries de bal achter de doellijn vandaan gehaald zou hebben. De scheidsrechter had het niet gezien en korte tijd later viel de wedstrijd in het slot toen Peter Jansen zijn derde van de middag liet noteren: 0-3. Het slotakkoord was voor Laurens Bloem. Hij mocht vanaf elf meter uithalen en bepaalde de eindstand op 0-4.

‘We hebben gedaan wat we konden en dat was te weinig. Als die ene actie wel tot een goal had geleid, was het misschien nog en interessant voetbalgevecht geworden. Na die rode kaart waren we kansloos. Eigenlijk heeft Zuidhorn de overtalsituatie nog slecht uitgespeeld ook’, zegt Willem Kluin.

Zijn collega Ton Rozema was blij met de overwinning. ‘En die was terecht. We zagen er vooraf wel tegenop om tegen Noordpool te spelen. Zij hebben namelijk een ploeg die in staat is om het toppers lastig te maken. De zorgen zijn echter voor niets geweest. Het werd eigenlijk een vrij gemakkelijke middag voor ons, vooral nadat er bij hun eentje werd weggestuurd.’

* Noordpool UFC – Zuidhorn 0-4 (0-2). Peter Janse 0-1; Peter Janse 0-2; Peter Janse 0-3; Laurens Bloem (strafschop) 0-4.

No Replies to "Zuidhorn eenvoudig langs Noordpool UFC"