WEO in slotfase onderuit

Voor het Woldendorper WEO stond zondag de uitwedstrijd tegen Eenrum op het programma. Het betrof de eerste wedstrijd in de terugronde. Op de openingsdag van de competitie werd het in Woldendorp 2-2 dankzij doelpunten van Daniël Boekee en Teun Westerhuis voor WEO. Merlijn Harsema en Tim Veenstra scoorden begin september voor de Eenrumers. In een slechte wedstrijd kwam WEO nog wel op voorsprong, maar werd de eindstand 2-1 in het voordeel van de gastheren.

Na het puntverlies van een week eerder was de opdracht voor WEO simpel. De tweede plaats in 5D moest heroverd worden. Voor het duel was al duidelijk dat goed voetbal moeilijk was op het zware veld in Eenrum en dit werd nog eens onderstreept door het spel van WEO. De beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Het venijn zat hem voor de verkleumde toeschouwers duidelijk in de staart.

De eerste helft was het voetbal onwaardig. Beide teams hanteerden de lange bal te vaak. Het lukte Eenrum beter om de aanvallers te bereiken dan WEO. Het meest hachelijke moment voor het doel van WEO werd echter verzorgd door een terugspeelbal van Patrick van der Mijle op keeper Michael van der Beek. De bal ging over de WEO-goalie heen, maar bleef tot opluchting van de Woldendorpers voor de doellijn liggen. De gevaarlijkste mogelijkheid van WEO kwam via Niels Jansen. Daniël Boekee ging met de bal naar binnen en legde de bal breed op Jansen. De spits omzeilde de Eenrumer sluitpost maar schoot te gehaast waardoor het speeltuig in het zijnet belandde. De rust brak aan zonder dat er gescoord was.

Na de thee werden er door de teams meer kansen gecreëerd. Voor WEO was onder anderen Niels Jansen dicht bij een treffer toen hij een voorzet van Maurice Burger probeerde te verzilveren. Hij schoot echter naast. In de 76e minuut kwam WEO, min of meer tegen de verhouding in, op voorsprong. Daniël Boekee schoot vanaf rand strafschopgebied met links op doel. Het schot werd gekeerd door de keeper van Eenrum, maar de rebound die hij weggaf werd alsnog tegen het nylon geschoten. De mee opgekomen laatste man Patrick van der Mijle was de gevierde man: 0-1.

De druk op het doel van WEO nam vervolgens toe. Het eerste doelpunt dat Eenrum maakte, werd wegens duwen nog afgekeurd. Vijf minuten voor tijd was het wel raak toen een afstandsschot van Milan Rutkowsky van richting werd veranderd waardoor keeper Michael van der Beek in de verkeerde hoek zat: 1-1. In de 92e minuut mocht Eenrum een vrije trap nemen op de hoek van het strafschopgebied. Nick Rijzinga slingerde de bal richting tweede paal, waar Merlijn Harsema zich aan de omklemming van een verdediger wist te ontworstelen om zodoende de 2-1 binnen te kunnen lopen. Meteen daarna was het einde wedstrijd.

Dit betekende de tweede nederlaag van WEO met als gevolg dat de nummers een en twee zijn uitgelopen. Eenrum staat nu namelijk met een punt achterstand op Engelbert stevig op de tweede plaats met vier punten voorsprong op WEO en vijf punten op Blauw Geel. Zondag mogen de Woldendorpers proberen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan als Woltersum op bezoek komt.

* Eenrum – WEO 2-1 (0-0). Patrick van der Mijle 0-1; Milan Rutkowsky 1-1; Merlijn Harsema 2-1.

No Replies to "WEO in slotfase onderuit"