Godlinze in slotfase langs Middelstum

godlmidd

Middelstummer Rick van der Laan ziet hoe zijn ploeggenoot Thijs Hoekzema probeert Godlinzer Kadir Tekinbas af te stoppen.

Godlinze heeft prima zaken gedaan door buurman Middelstum met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen. De overwinning kreeg pas in de absolute slotfase gestalte. In de 85 minuten voorafgaande aan de treffers deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder, al had Godlinze de ban al na twee minuten moeten breken.

De groenzwarten hadden een roerig weekje achter de rug met de perikelen rondom het al dan niet vertrekken van trainer Peter Ernst. Sommige spelers wilden voor aanvang van het duel nog wel even onderstrepen dat ze veel bewondering hebben voor de Damster. Omdat voetbal nog altijd tussen de lijnen gespeeld wordt, mochten ze op eigen veld laten zien waarom Ernst de man op de juiste plek is. Na amper 120 seconden had Ivar Kappen zijn trainer een goede dienst kunnen bewijzen door een voorzet van Danny de Vries achter goalie Alwin Zwerver te jagen. Hij kwam echter volledig verkeerd uit en tikte de bal met binnenkant voet naast.

 

Middelstum kwam met de schrik vrij, zoals men Zwerver ook op de blote knieën mocht bedanken toen hij een uithaal van Yunus Çiftçi ternauwernood over de lat wis te tikken. De youngsters van coach Frank Konneman deden wel iets terug. Koen Wiersema en Karsten Hoekzema probeerden doelman Robbin Kuipers het leven zuur te maken maar kwamen niet tot scoren. En zo sloop de eerste helft onder leiding van scheidsrechter Jan Kuipers richting de thee, werd het veld steeds zwaarder en was de derby na drie kwartier nog steeds niet ontbrandt.

Terwijl de zon langzaam maar zeker de horizon opzocht, ondernamen de teams na de rust nieuwe pogingen om voor spektakel te zorgen. Middelstum weigerde echter plankgas te geven, bleef compact spelen en kwam er wat minder vaak uit dan voor de thee. Men kreeg nog wel een mogelijkheid toen Koen Wiersema mocht aanleggen, maar hij schoot voorlangs. Het leek er op dat de blauwwitten er in zouden slagen om minimaal een punt uit Godlinze mee te nemen. De gastheren wilden echter meer en dus bracht coach Ernst met Renato Santanera en Reinout Krajenbrink extra lengte in de ploeg. Hij wilde iets forceren en werd op zijn wenken bediend. Volgens Konneman werd een overtreding op Wessel Steendam over het hoofd gezien waardoor Santanera vrij baan had. De pinchhitter had niet veel tijd nodig om na te denken: 1-0.

In de 88e minuut moest Middelstum met tien man verder. Karsten Hoekzema kreeg zijn tweede geel kaart voorgehouden en kon vroegtijdig onder de douche. De blessuretijd was al een heel eind op weg toen Omer Tekinbas een mooie finale aan de middag wist te breien. Hij schoot de bal in de 92e minuut op fraaie wijze via onderkant lat binnen en dat betekende de 2-0 eindstand.

‘Het is natuurlijk hartstikke zuur als je een punt op zak denkt te hebben en je gaat alsnog het schip in. We hebben de ruimtes klein gehouden omdat we deksels goed wisten dat we in anders in het mes zouden lopen. Godlinze heeft een aantal snelle jongens in huis. Die moet je kort op de huid zitten. Aan die opdracht hebben de jongens zich keurig gehouden. Ik ben van mening dat we een punt hadden moeten pakken’, zegt Middelstum-coach Frank Konneman.

Zijn collega Peter Ernst vertelt dat het een hele andere wedstrijd was geworden als Kappen de eerste de beste mogelijkheid had weten te benutten. ‘Het was wel tekenend voor ons team trouwens. We speelden in een te laag tempo, waren niet echt scherp en maakten teveel fouten. Daar heb ik in de rust iets over gezegd en ik moet zeggen, na de thee ging het beter. Toch bleven we moeite houden met hun compacte spel. Uiteindelijk vond ik dat het breekijzer er in moest. Dat heeft goed uitgepakt. We kunnen tevreden zijn’, vindt de Damster.

* Godlinze-Middelstum 2-0 (0-0). Renato Santanera 1-0; Omer Tekinbas 2-0.

No Replies to "Godlinze in slotfase langs Middelstum"