Remise tussen Eems Boys en De Fivel

eemsboysdefivel2

Harmen Laan duelleert met Wouter Vroome van De Fivel. Zijn teamgenoot Lieuwe ten Caat (links) kijkt toe en op de achtergrond doet ook Didier Stoppels dat.

‘Wij hadden moeten winnen’, sprak trainer Ronald Vermeulen van De Fivel na afloop van de 1-1 bij Eems Boys. ‘Vinden ze dat? Dikke onzin. Hoewel we het zuur vonden dat de gelijkmaker pas in de extra tijd viel, was een gelijkspel over de hele wedstrijd de enige juiste uitslag’, antwoordde interim-coach Jan Stoppels. De elftalleider verving de net geopereerde trainer Bert de Vries die zich voor de radio zat te verbijten.

Wie het weet mag het zeggen. Zoveel mensen, zoveel meningen. Feit was dat De Fivel beter aan het duel op het sportpark Centrum in Delfzijl begon. Cees bij de Leij kreeg al vroeg in de wedstrijd de mogelijkheid om de derby te doen ontvlammen maar was kennelijk nog niet helemaal scherp. Ook Arjan de Vries probeerde doelman Bas Westerhuis te verschalken. Veel meer dan een probeersel werd het echter niet. Eems Boys zocht naar de juiste speelwijze om de gasten op de knieën te krijgen maar vond de oplossing niet. De Fivel claimde in de 40e minuut een strafschop toen Geert van der Veen in het strafschopgebied werd aangetikt. De scheidsrechter van dienst had echter niets gezien en negeerde de protesten van het andere Oranje.

Na de doelwisseling kwam Eems Boys wat beter in het spel. Westerhuis moest nog wel in actie komen na een venijnige kopbal, maar niet veel later was het Eems Boys dat scoorde. Michiel Verloove joeg een vrije trap tegen het nylon: 1-0. Dino Cardoso had de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen hij alleen op de Riepster goalie af mocht gaan. Hij mikte de bal echter langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd kon Didier Stoppels inrukken nadat hij zijn tweede geel had gezien. De Fivel zette nog een keer aan en het lukte de gasten zowaar om langszij te komen. Geert van der Veen zorgde in de 94e minuut voor een fikse ontlading aan Riepster zijde: 1-1.

‘Dit is wel het minste wat we hadden verdiend. We moeten het ons zelf aanrekenen dat we de kansen hebben laten liggen om hier drie punten te pakken. Dat je in de extra tijd nog gelijk weet te maken is mazzel hebben. Het had in mijn ogen niet zo ver hoeven komen’, vertelde Vermeulen na afloop van het duel.

Jan Stoppels kon wel om het commentaar lachen. ‘Het is natuurlijk maar net hoe je naar zo’n wedstrijd kijkt. Schiet Cardoso die bal wel binnen dan is het natuurlijk gedaan en zet je misschien wel een grote uitslag neer. Eerlijk gezegd zag ik het niet meer gebeuren dat ze nog langszij zouden komen. Maar goed, dat gebeurt en op zich kan ik wel met het gelijkspel leven.’

* Eems Boys – De Fivel 1-1 (0-0). Michiel Verloove 1-0; Geert van der Veen 1-1.

No Replies to "Remise tussen Eems Boys en De Fivel"