Siddeburen maakt het zichzelf moeilijk

Siddeburen heeft op eigen veld met 3-2 van De Vogels gewonnen. Het werd uiteindelijk een benauwde zege, terwijl er halverwege de wedstrijd nog geen vuiltje aan de lucht leek te zijn. Toen stond het 3-0 voor het team van trainer Roland Beuvink.

Het verschil op de ranglijst in 3C bedroeg voor de aftrap maar liefst negen punten in het voordeel van de roodwitten. Dat kwam in het spel aanvankelijk niet tot uitdrukking. Sterker nog, de gastheren kwamen na vijf minuten spelen bijzonder goed weg toen linksback Arie Hartman de bal met de hand beroerde. Dat had een strafschop moeten zijn voor De Vogels, ware het niet dat de scheidsrechter van dienst op dat moment waarschijnlijk als enige een vuiltje in zijn oog bleek te hebben.

Siddeburen ademde even stevig door en kantelde de wedstrijd door een treffer Arend de Rooos die een voorzet van Erik Jan Koerts op de juiste wijze wist te taxeren: 1-0. Nog geen minuut later was het weer raak. Bjorn Puister schoot op de lat. De doelman van De Vogels dacht de rebound te kunnen voorkomen, maar kwam te laat om een nieuwe inzet te voorkomen. Egbert Bosma was net wat alerter en tekende voor 2-0. Vervolgens was het Puister zelf die de derde van de middag wist te scoren waardoor Siddeburen met een comfortabele voorsprong aan de thee kon: 3-0.

Na de doelwisseling werd de wedstrijd echter volledig op zijn kop gezet door De Vogels. Het vleugellam geslagen elftal van trainer Henk de Koe bleek toch nog te kunnen vliegen. Siddeburen verloor de slag op het middenveld en liep steeds vaker achter de feiten aan. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat de gasten de spanning terug wisten te brengen door kort achter elkaar twee keer te scoren. De beide goals kwamen op naam van

Het werd daarna nog even billen knijpen voor de thuisclub die de winst, al ging het dan ook met hangen en wurgen, uiteindelijk wel over de eindstreep wist te sjorren. trainer Roland Beuvink blikt met gemengde gevoelens terug op het duel, maar is wel tevreden over de eerste helft van de competitie. ‘We doen fantastisch mee. Dit biedt perspectief voor het tweede deel van het seizoen. Misschien kunnen we zelfs nog wel een periode pakken’, aldus de oefenmeester.

Zijn collega was minder blij. ‘De scheidsrechter ziet niet dat de bal met de hand voor de doellijn wordt weggeslagen, anders ligt de bal natuurlijk gewoon op de stip. Dan vraag je je natuurlijk altijd af hoe zo’n wedstrijd in zo’n geval was afgelopen. We hebben ons de tweede helft goed hersteld en hadden op basis daarvan wel een punt verdiend.’

* Siddeburen – De Vogels 3-2 (3-0). Arend de Roos 1-0; Egbert Bosma 2-0; Bjorn Puister 3-0; Jackie Snell 3-1; Mirk Jacobs 3-2.

No Replies to "Siddeburen maakt het zichzelf moeilijk"