’t Zandt in eigen huis langs GEO

De voetballers van  vv ’t Zandt hebben zaterdag in eigen huis een makkelijke middag gehad tegen GEO 3 uit Garmerwolde. Al na drie minuten spelen stond ’t Zandt met 2-0 voor. Uiteindelijk werd het 4-0 en dat brengt de ploeg van coach Marijn Teerling dichter bij koploper Godlinze.

Bij ’t Zandt ontbrak sluitpost Rik Til en moest gelegenheidsgoalie Teun Heuvel het Zandtster doel proberen schoon te houden. De wedstrijd was nog maar een minuut oud toen Sander Doorn de thuisploeg op voorsprong wist te schieten. Na dit vroege doelpunt bleef ’t Zandt druk zetten en dit resulteerde vervolgens in een hoekschop. Daaruit kopte voorzitter Arnold Venema de bal op een fraaie manier achter de sluitpost van GEO: 2-0.
Hierna zakte ‘t Zandt een beetje in en konden de Garmerwolders wat meer druk uitoefenen. Na twintig minuten spelen doken de bezoekers voor het eerst echt gevaarlijk op voor het Zandtster doel. Enkele schoten werden door Heuvel gepareerd en goed uitverdedigd door de Zandtster defensie.

Na de thee herpakte de thuisclub zich weer en maakte Gerry Winkel zijn zesde doelpunt van het seizoen: 3-0.  Halverwege de tweede helft stormde Arnold Burema mee naar voren en gaf de bal loepzuiver voor op Peter van Weerden. Van Weerden schoot het speeltuig vervolgens rakelings naast het doel. Geert Kugel bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-0. Op aangeven van Gerry Winkel schoot het leer achter de doelman van GEO.
’t Zandt gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg staat met 19 punten uit 9 wedstrijden keurig op de derde plek en moet alleen buurtgenoten Godlinze 2 en De Fivel 2 voor zich laten.

No Replies to "’t Zandt in eigen huis langs GEO"