Wagenborger Boys verliest sleutelduel

Wagenborger Boys speelde zaterdag een uiterst belangrijk duel. De Wagenborgers gingen op bezoek bij de nummer drie Wildervank. Om aansluiting met de top drie te behouden, moest er gewonnen worden. Dit lukte echter niet. De Wagenborgers vergaten te scoren en verloren de wedstrijd uiteindelijk door een gemakkelijk gegeven strafschop met 1-0.

Het was een vreemde wedstrijd met een hoofdrol voor de warrig fluitende scheidsrechter Magermans. De leidsman zag direct in de eerste minuut een vlagsignaal van zijn assistent over het hoofd, waarna Wietse Smit de score namens de bezoekers leek te openen.  Na kort overleg tussen de scheidsrechter en zijn assistent werd er alsnog een vrije trap toegekend aan Wildervank.

In de minuten die volgden bleek de thuisploeg feller. Wildervank zette vroeg druk en daardoor waren de gasten genoodzaakt om snel de lange bal te hanteren. Wildervank was de bovenliggende partij, maar creëerde weinig. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft zag de scheidsrechter dat er bij een corner werd vastgehouden door een Wagenborger. Ondanks tweeëntwintig verbaasde gezichten wees de fluitist gedecideerd naar de stip.

Chris Lubben leek dit cadeautje te gaan uitpakken, maar stuitte in eerste instantie op sluitpost Arjan Levinga. Lubben kreeg een herkansing, schoot de bal  vervolgens slordig in maar zag toch zijn opluchting dat de bal over de doelman stuiterde. Johan Lubbers kwam net te laat om de bal nog voor de lijn weg te werken.

In het vervolg van de wedstrijd waren de grootste kansen voor Wagenborger Boys. Robin Riepma leek voor rust de stand nog gelijk te trekken, maar vond de uitstekend keepende gelegenheidsdoelman Bé Perdok op zijn weg. Na de hervatting kwam Wildervank al snel met tien man te staan, nadat een speler tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Wagenborger Boys rook zijn kansen en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Het was invaller Roy Roelfszema die de grootste kans kreeg. Oog in oog met Perdok passeerde Roelfszema de doelman wel. De bal verdween echter naast het doel.

Robin Riepma probeerde even later met een geplaatste boogbal de doelwachter te verschalken, maar zag dan zijn inzet een paar centimeter te hoog was. Ook de laatste kans wat voor Riepma. Ditmaal kon Perdok met een uitgestoken been voorkomen dat de bezoekers met een puntje naar huis zouden gaan. Net als in de voorgaande twee wedstrijden deed Wagenborger Boys zichzelf tekort door slordig om te gaan met de kansen.

* Wildervank – Wagenborger Boys 1-0 (1-0). Chris Lubben (strafschop) 1-0.

No Replies to "Wagenborger Boys verliest sleutelduel"