WEO verpulvert SV Woltersum

Trainer Marshall Pourier van vijfdeklasser WEO was niet tevreden over het niveau van zijn spelers. Soms moet je door middel van harde maatregelen de zaak dan even weer op scherp zetten. Met nog één duel voor de winterstop te gaan geen verkeerde ingreep, want de pittige training die hij zijn spelersgroep had laten ondergaan wierp zijn vruchten af. Het thuisduel tegen SV Woltersum werd namelijk met 9-2 gewonnen.

‘We hebben hier en daar onnodig punten gemorst en daar was ik boos over. Ik vond dat we dat voor de eigen aanhang even recht moesten zetten’, aldus de oefenmeester. En toch begon zijn team weer veel te slap aan de wedstrijd. Sterker nog, de Woltersummers speelden beter en kwamen door een goal van Adem Secer aan de leiding.

 

WEO leek wakker geschud en schakelde een tandje bij. Jan Meijerhof zorgde voor de gelijkmaker (1-1) en Niels Jansen schoot de gastheren op 2-1. Wouter Slager was vervolgens verantwoordelijk voor de 3-1 ruststand. ‘Tijdens de pauze heb ik er nog maar weer eens op gehamerd dat ze meteen scherp moesten beginnen. De kans is natuurlijk aanwezig dat je Woltersum nog een keer in de wedstrijd helpt’, zegt Pourier.

Zijn waarschuwende woorden waren niet tegen dovemansoren gesproken. Enkele minuten na de hervatting was Niels Jansen voor de tweede keer succesvol (4-1) en mocht ook Daniël Boekee een graantje van het Woldendorper succes meepikken: 5-1. Nadat jan Meijerhof onderuit was gehaald kreeg Wouter Slager de kans om vanaf elf meter te scoren en ook hij maakte geen fout: 6-1. Niels Jansen verhoogde de feestvreugde nog een beetje door twee treffers aan zijn totaal toe te voegen en pas daarna deed het volledig door het ijs gezakte SV Woltersum iets terug. Wesley van der Wal maakte er 8-2 van. Het slotakkoord was weer voor Niels Jansen, al had Woltersummer Tabe van der Laan de goal ook kunnen claimen. Hij veranderde het schot van Jansen namelijk van richting waardoor de goalie kansloos was: 9-2. Een nederlaag met dubbele cijfers bleef de bezoekers met de winterstop voor de deur bespaard.

* WEO – SV Woltersum 9-2 (3-1). Adem Secer 0-1; Jan Meijerhof 1-1; Niels Jansen 2-1; Wouter Slager 3-1; Niels Jansen 4-1; Daniël Boekee 5-1; Wouter Slager (strafschop) 6-1; Niels Jansen 7-1; Niels Jansen 8-1; Wesley van der Wal 8-2; Niels Jansen 9-2.

No Replies to "WEO verpulvert SV Woltersum"