ZEC rekent met Ezinge af

Het Zandeweerster ZEC heeft zaterdag een prima 1-4 overwinning op gastheer Ezinge geboekt. ‘Het was in alle opzichten een verdiende zege. We hebben eigenlijk nog teveel kansen laten liggen, anders was de uitslag veel hoger uitgevallen’, sprak trainer Gerard Heun na afloop van het duel.

Beide ploegen konden de punten goed gebruiken. Het onderlinge verschil tussen de nummers negen (ZEC) en twaalf (Ezinge) bedroeg voor de aftrap slechts twee punten, al hebben de Zandeweersters wel een wedstrijd minder gespeeld. Die zou zaterdag ingehaald moeten worden, maar ZEC heeft uitstel aangevraagd vanwege de heropening van het vernieuwde sportcomplex.

Hoe dan ook, de teams waren er op gebrand goed voor de dag te komen. ZEC deed dat als beste en kwam na een half uur spelen op 0-1 door een treffer van Richard Knol. Hij joeg een vrije trap achter de goalie van de thuisclub. Vlak voor de pauze knalde Arjan Wieringa op de paal. ‘Ik ben van mening dat we op dat moment verdiend op voorsprong stonden. We hadden de eerste helft het betere van het spel en oefenden veel meer druk naar voren uit. Ik heb de jongens tijdens de thee voorgehouden dat ze gewoon op deze manier door moesten gaan omdat ik er van overtuigd was dat we zouden winnen’, aldus de oefenmeester uit Spijk.

En hij zou gelijk krijgen. ZEC bleef keihard werken en zag Richard Knol de 0-2 scoren. Hij stond op een meter of vijfentwintig van het doel en besloot ineens uit te halen. Daar had niemand op gerekend, incluis de Ezinger goalie. Met wat meer fortuin was Ezinge daarna naar de slachtbak geleid. De bezoekers lieten echter een aantal uitgelezen mogelijkheden liggen waardoor Ezinge mocht blijven hopen. Die werd echter door Jasper Dijkstra aan diggelen gekopt na een vrije trap van Arjan Knol: 0-3. De onverslijtbare Erik Bos werd vervolgens ingebracht en beleefde een sterke invalbeurt. Hij draaide knap bij zijn tegenstander weg en tekende voor 0-4. Uiteindelijk mocht Ewart Gerritsen de spreekwoordelijke eer nog voor de gastheren redden: 1-4.

Heun was na het laatste fluitsignaal uitermate goed te spreken. Niet alleen over het resultaat, maar ook over de manier waarop dat tot stand was gekomen. ‘Ik heb een ZEC gezien zoals ik het graag zie voetballen. Vol overgave en overtuigd van de eigen mogelijkheden. Dit was in alle opzichten een verdiende overwinning. Ezinge is er geen moment aan te pas gekomen.’

* Ezinge-ZEC 1-4 (0-1). Richard Knol 0-1; Richard Knol 0-2; Jasper Dijkstra 0-3; Erik Bos 0-4; Ewart Gerritsen 1-4.

No Replies to "ZEC rekent met Ezinge af"