Omlandia weer met lege handen

OmlandiaNoordscheschut

Omlandiaan Fabio Marongiu (rechts) probeert Jeffrey Koster bij de bal weg te houden (foto: Ursula Sennema).

Omlandia had zich zaterdag graag voor eigen publiek gerevancheerd voor de nederlaag tegen Viboa. De ploeg van trainer Rene Wollerich ging echter op eigen veld met 1-3 onderuit in het duel met Noordscheschut. Halverwege het duel stond het 0-1 voor de Drenten.

De wedstrijd was er eentje tussen twee teams die uit alle macht proberen uit de onderste regionen van de eerste klasse weg te komen. Het gekke is dat een of twee overwinningen voldoende zijn om subtopper te worden. Zo klein zijn de verschillen namelijk wel. Omlandia begon beter aan de wedstrijd maar wist doelman Alex Padding niet in verlegenheid te brengen.

Naarmate de klok verder tikte wisten de bezoekers het initiatief naar zich toe te trekken en was het Roy Hooijer die sluitpost Devon Harmsma probeerde te verschalken. Er zat echter te weinig venijn in de poging. Namens Omlandia kopte Jeroen Haan over de deklat van Noordscheschut, dat vervolgens de score wist te openen. Arend Schonewille mocht een vrije trap nemen die door Nick Koster koppend werd verlengd. Roy Hooijer dook bij de tweede paal op en mikte het speeltuig achter Harmsma: 0-1.

En andermaal bleek hoe moeilijk het voor de blauwwitten is om tot scoren te komen. En weer was het Jeroen Haan die in het zicht van de haven strandde. Padding werd door de aanvaller van Omlandia onder vuur genomen, maar de inzet lverde niets op. Aan de overzijde van het veld miste ook Hooijer een mogelijkheid, waardoor de rust met de 0-1 aanbrak.

Omlandia zou de mouwen flink moeten opstropen, wilde het tot een goed resultaat komen. Martin Oudman probeerde het op een gegeven moment maar van afstand. Ook nu liet Padding zich echter niet verrassen. Na driekwart wedstrijd was het invaller Kevin Koster die de bezoekers op 0-2 wist te zetten en leek het duel op slot te zitten. Daar vergisten de Drenten zich echter in. Jeroen Haan mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Robert Benjamins de bal met de hand had beroerd. Haan kon eindelijk juichen en met hem de rest van het team: 1-2. De druk op Noordscheschut werd nog een keer opgevoerd en er ontstond zowaar onrust in de defensie van de gasten.  De gelijkmaker wilde echter niet vallen en in de slotminuut van de tweestrijd was het opnieuw Roy Hooijer die doel wist te treffen en de winst voor de ploeg van trainer Eric Prins veilig stelde: 1-3.

* Omlandia – Noordscheschut  1-3 (0-1). Roy Hooijer 0-1; Kevin Koster 0-2; Jeroen Haan 1-2; Roy Hooijer 1-3.

No Replies to "Omlandia weer met lege handen"