Godlinze vijzelt doelsaldo op bij GEO

Godlinze heeft de inhaalwedstrijd tegen GEO benut om het doelsaldo op te vijzelen. In Garmerwolde werd met 1-5 gewonnen. Halverwege het duel stond het 0-3.

Voor het team van trainer Peter Ernst was winst belangrijk, omdat men dan de achterstand op koploper vv Groningen dan tot twee punten terug zou weten te brengen. Met het beroep tegen de eerder door de KNVB uitgesproken straf achter de hand kan zelfs dat gaatje nog verkleind worden. ‘Maar of we dat punt terug krijgen weten we waarschijnlijk pas na de jaarwisseling’, vertelt voorzitter Koert Stulp van de groenzwarten.

De Glinzers kwamen na elf minuten op voorsprong door een treffer van Danny de Vries: 0-1. Op dat moment hadden de bezoekers al enkele kansen laten liggen en hadden ze de mazzel dat Bart van der Tuuk de kans op de openingstreffer had laten liggen Het duurde tot aan de 33e minuut alvorens er op het redelijk bespeelbare veld van de gastheren weer reden tot juichen was. Ömer Tekinbas verdubbelde de marge en kreeg vlak voor de thee navolging van Bobby de Vries: 0-3. De thuisclub wist er weinig tegenover te zetten. Het team van de niet aanwezige coach Jaap Hoeksema bakte er eigenlijk niets van.

Ook na de pauze was Godlinze de bovenliggende partij. Het team oogde gretig. Misschien wel iets te gretig waardoor er achterin nogal eens wat ruimte ontstond voor een gevaarlijke tegenstoot. ‘We wilden te graag. We stonden erg diep en ja, dan geef je achterin wel eens wat weg’, meldde Peter Ernst na het duel. Echt in de problemen kwam zijn ploeg echter niet. Erg druk wilde de Damster zich er dan ook niet maken. Hij was tevreden over het resultaat. ‘Vorige week tegen Middelstum vond ik het allemaal wat te slapjes en te slordig. We waren nu scherper en ook de passes kwamen over het algemeen goed aan.’

Nadat Andy Pawirosastro er in de 55e minuut 0-4 van had gemaakt, sloop er weer iets van gemakzucht in het spel van Godlinze. ‘Voetballers zijn ook net mensen. Als het even meezit, leunen ze meteen achterover’, aldus Ernst. De thuisclub wist de spreekwoordelijke eer te redden dankzij een goal van Kasper Teunis: 1-4. Een speldenprikje zonder grote gevolgen omdat de Garmerwolders het geloof in een goed resultaat lang daarvoor al hadden verloren. Uiteindelijk mocht Yunus Ciftci de eindstand op 1-5 bepalen.

* GEO – Godlinze 1-5 (0-3). Danny de Vries 0-1; Ömer Tekinbas 0-2; Bobby de Vries 0-3; Andy Pawirosastro 0-4; Kasper Teunis 1-4; Yunus Ciftci 1-5.

No Replies to "Godlinze vijzelt doelsaldo op bij GEO"