Succesteam Memesa sluit jaar in stijl af

memesapeizeLisanne Bakker probeert tevergeefs een aanval van Peize onschadelijk te maken. Haar teamgenoten Leonie Mooi, Sylvia Hartjes (4) en Marjan Bodde (7) staan klaar om assistentie te bieden.

De dames van volleybalvereniging Memesa hebben het jaar 2013 in stijl afgesloten met een 4-0 overwinning op de dames van Peize. In sporthal Eelwerd in Appingedam kwam daarmee tevens een einde aan het succesvolle eerst half jaar van het damesteam waarin men zonder puntverlies is gebleven.

Nog ongeslagen begonnen de Damster volleybaldames aan hun laatste wedstrijd van dit jaar. Net als in de meeste duels van de laatste tijd was al snel duidelijk dat Memesa een maatje te groot was voor de gasten uit Peize. Zonder zelf tot het uiterste te hoeven gaan en tot goed volleybal te komen was de eerste set een eenvoudige prooi voor de thuisclub: 25-17.

Het gevaar van concentratieverlies ligt echter altijd op de loer en dat was ook nu weer het geval. Ongeïnspireerd en met te weinig energie werd aan de tweede set begonnen.  Dit resulteerde in een gelijkopgaande strijd waarbij setverlies dreigde. Dat konden de dames van het duo Kees Parent en Dolf Langerhuizen zich niet veroorloven in de strijd om het kampioenschap. De dames van Oranje Nassau, die de grootste concurrent voor het kampioenschap lijken te zijn, hebben slechts vier verliespunten meer en dus konden de Memesa-meiden zich geen onnodig puntverlies permitteren.

De laatste weken blijkt echter ook steeds dat ook in de minder goede krachtmetingen Memesa over voldoende kwaliteit beschikt om de confrontaties en de wat slapper gespeelde sets naar zich toe te trekken. Zo ook tegen Peize. Ondanks het slechte tweede bedrijf stond er na twee gespeelde sets toch een 2-0 voorsprong op het scorebord: 25-23.

De derde set kwam er weer iets van het niveau naar boven drijven wat van de dames verwacht mag worden. De uitdaging vooral bij zichzelf zoekend kwamen steeds beter in hun spel. Met goede servebeurten, een goede organisatie en prima verdedigend werk werd Peize in de derde set simpel afgetroefd: 25-13.

In de vierde set werd door de coaches nog iets meer energie gevraagd om de wedstrijd en de eerste seizoenshelft goed af te sluiten. Hier werd prima gehoor aan gegeven en zo werd de laatste set de beste en was de 4-0 overwinning wederom een feit. Na 12 wedstrijden te hebben gespeeld is Memesa nog steeds ongeslagen en staat men met 55 punten fier aan kop. Op 18 januari speelt Memesa de volgende competitiewedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen Olympia op het programma.

* Memesa- Peize 4-0. Setstanden 25-17; 25-23. 25-13 en