Oldambtster Boys ploetert zich naar eerste punt

Het wordt voor vijfdeklasser Oldambtster Boys toch nog een bijzondere Kerst dit jaar. Hoewel er qua stand weinig reden tot juichen is, heeft de ploeg uit ’t Waar/Nieuw Scheemda de eerste helft van het seizoen in ieder geval niet met lege handen afgesloten. In en tegen Drieborg werd na elf competitieduels eindelijk de hatelijke nul weggepoetst en kon men de kerstborrel inschenken na een 3-3 eindstand.

Dat het ploeteren zou worden was vooraf al duidelijk. Een sterke en koude wind, gecombineerd met felle buien zorgden er voor dat het veld steeds meer op een omgeploegde akker begon te lijken. Spelers gleden om de haverklap weg en fatsoenlijk voetbal was onmogelijk. Veide teams verwonderden zich er over dat het duel überhaupt doorgang zou vinden. Hoe dan ook, het werd voor beide clubs een gevecht met de elementen en de omstandigheden terwijl Oldambtster Boys een duel extra uitvocht en dat was de lelijke nul proberen weg te vegen.

Meteen na de aftrap zette Oldambtster Boys druk op het doel van de gastheren. Zij hadden daar kennelijk niet op gerekend. De pressie leverde echter niets op en nadat de thuisclub op de lat had geschoten, was het niet veel later raak en keek Oldambtster Boys tegen een achterstand aan: 1-0.

Normaliter zouden de koppies naar beneden zijn gegaan, maar het stormachtige weer maakte kennelijk iets los bij het slotlicht van de vijfde klasse F. De Boys trokken de teugels nog wat strakker aan en wisten op gelijke hoogte te komen na een slecht verwerkte vrije trap van Dennis Burema.  De geheel vrij staande Mark Eerkens had alle tijd om raak te koppen: 1-1. Met een gelijkspel de kleedkamer in voor een bakje thee, het was weer een hele nieuwe ervaring voor Oldambtster Boys. Dat hadden ze al tijden niet meer meegemaakt. Toch was het nog geen reden voor een feestje, want ze wilden meer.

Dat was in de tweede helft wel te merken. In eerste instantie werd een goed lopende aanval wegens buitenspel teruggefloten, even later ging Dennis Burema er vandoor en schoot beheerst de 1-2 binnen. De gaten kregen mogelijkheden om de marge te vergroten maar verloren de slag op het middenveld. Op zeker moment werd de bal onnodig ingeleverd en wist Drieborg langszij te komen: 2-2.  Oldambtster Boys bleef aanvallen, maar het veld was loodzwaar geworden en er kon nauwelijks een goede combinatie door beide teams opgezet worden. Er werd vooral gehoopt op een goed vallende lange bal.

De laatste minuten waren aangebroken. Een lange bal van Garp Heeres bereikte Alexander Jansen. Hij vond op zijn beurt Jamill de Jong die twee tegenstanders zijn hielen liet zien en het leer daarna in de kruising joeg: 2-3. De Boys wisten niet wat hen overkwam. Ze waren op voorsprong gekomen en zouden die ten koste van veel verdedigen. Ze wisten dat er voor elke meter geknokt moest worden. Ze dachten het wel vol te kunnen houden. Het pakte echter anders uit. Een verdedigers gleed uit waarna de spits van Drieborg een schot op doel loste en de 3-3 mocht laten aantekenen. Dat werd tevens de eindstand.

‘Dit was sinds tijden weer een wedstrijd waar we ons weer in vast konden bijten, waar voor elkaar geknokt werd en vol voor de overwinning werd gegaan. Dit geeft ons goede moed voor de rest van het seizoen’, zegt Alexander Jansen namens Oldambtster Boys. Na de winterstop nemen ze het op tegen DWZ. De eerste confrontatie tussen beide teams ging met 4-2 verloren voor de Nieuw Scheemders. ‘Deze keer gaan we voor de drie punten’, besluit Jansen. Het duel op sportpark Oldambt in Nieuw Scheemda begint om twee uur.

 

No Replies to "Oldambtster Boys ploetert zich naar eerste punt"