Gonny Houtman weer sterkste in Egmond

De Winsumse hardloopster Gonny Houtman, lid van Artemis uit Winsum, is zondag voor de derde keer op rij als eerste over de streep gekomen tijdens het eerste grote loopevenement van het nieuwe jaar, de PWN Egmond Halve Marathon. Zij bleek opnieuw de sterkste te  zijn in de categorie Vrouwen 60. Houtman kwam na 1.38.28 uur over de finish.

De organisatie noteerde met 17.739 deelnemers op de 10.5 en 21.1 kilometer een record. Het dorp Egmond was hierop echter niet berekend en er ontstond door de verplichte busregeling een logistieke chaos bij zowel aankomst als vertrek. Dit leidde tot lange wachttijden, filevorming, verlate starts dan wel onverrichterzake huiswaarts keren.

 

De weersomstandigheden waren ideaal. Snelle tijden werden er echter niet gelopen door het opkomende water, het mulle zand en de natte voeten. Met name de laatste kilometers op het strand naar Castricum zorgden voor een loodzware halve marathon. ‘Ik dacht dat ik dood ging’, sprak Simone Binnema. ‘Het was een hel’, voegde Tom Houtman er aan toe. Aad van der Drift was helemaal kapot gegaan en ook Marianne Waterman had het zwaar gehad. De reacties gaven wel aan hoe zwaar het was geweest voor de Artemissers.

De vereniging was met negen leden op de halve marathon goed vertegenwoordigd. Gonny Houtman was bij de vrouwen 60 voor de derde keer op rij de snelste. Met een keurige tijd van 1.38.28 uur bleef ze haar naaste concurrentes Leny van der Plas uit Rijnsoever (7.18 min.) en Joke van Bruggen uit Wieringermeer (7.58 min.) ruimschoots voor. Warffumer Tom Houtman was de snelste Artemisser bij de mannen met een tijd van 1.40.08 uur. Ook de overige zeven Artemissers presteerden echter prima. Simone Binnema (Eenrum) liep na 1.45.51 uur binnen, Kloosterbuurder Han Korhorn deed 1.48.06 uur over het parcours, Evert Boer (Sauwerd) had 1.49.12 uur nodig, Uithuizer Jan Vos kwam na 1.51.28 uur over de meet en was daarmee ruim vier minuten sneller dan zijn plaatsgenoot John Walker (1.55.41 uur). Aad van der Drift uit Winsum finishte in 2.06.38 uur en Marianne Waterman uit Sauwerd liet de klok na 2.28.39 uur stoppen.

Ayele Abshero uit Ethiopië was de snelste man met een tijd van 1.02.52 uur. Zijn landgenote Guteni Schöne won bij de vrouwen in 1.11.55 uur. Snelste Nederlander was Abdi Nageeye uit Apeldoorn met een tijd van 1.03.48 uur. Adrienne Herzog (Boulder/USA) was met een tijd van 1.12.58 uur de snelste Nederlandse en derde bij de vrouwen overall.

No Replies to "Gonny Houtman weer sterkste in Egmond"