Appingedam verliest oefenpot van ON

Appingedam, de koploper uit de derde klasse C, moest zaterdagmiddag voor de competitie naar Noordwolde. Althans, dat waren de plannen. Die werden echter doorkruist door de weergoden. Het veld van de gastheer bleek onbespeelbaar en dus probeerden de Damsters een oefenpartner te vinden. Die troffen ze in eersteklasser Oranje Nassau. De Stadjers zagen hun uitduel tegen Oeverzwaluwen afgelast worden.

Het team van trainer Gerard Zeeman zal geen prettige herinnering aan de ontmoeting hebben overgehouden. Oranje Nassau won namelijk met maar liefst 9-0. Na drie kwartier stonden er al zes treffers op het bord. Zeeman: ‘ON was een maatje te groot en legde onze achilleshiel heel gemakkelijk bloot. We gaven teveel ruimte weg, doordat teveel spelers uit de organisatie liepen. We willen namelijk graag druk op de tegenstander zetten. Dat kan wel als je het heel goed gegroepeerd doet. Doe je dit niet, dan kom je tegen een goede eersteklasser in grote problemen.’ De oefenmeester vindt verder dat de onderlinge communicatie ontbrak: ‘Die was bij ons onvoldoende aanwezig. Daarnaast zag je ook dat ON voorin veel bewoog en heel gemakkelijk tussen onze linies door kon lopen. We hebben een goede les gehad en staan weer met beide benen op de grond.’

De doelpunten werden gemaakt door Thomas Careman, Rhobin Brander (2x) Jaap Jacobs, Ard Veenhof,  Ezra Schrijver, Frederik Specken, Wouter Kok en Max Reilman.

 

No Replies to "Appingedam verliest oefenpot van ON"