De Pelikanen doet zichzelf te kort

De Pelikanen - Gorecht

Ruben Keizer en Gorecht-speler Anne Liemburg laten een hoogstandje zien. De toeschouwers bestaan (vanaf links) uit Remmelt van Stempvoort, Jeffrey de Vries (8), Ruben Kuiper (5), Dennis de Vries, Sander Schuur (6), en rechts Lloyd Jackson (foto: René Battjes).

De Pelikanen is met een nederlaag uit de ‘winterslaap’ gehaald. Na de vrij korte onderbreking van het competitieprogramma moest er zaterdag op eigen veld aangetreden worden tegen Gorecht. De ploeg uit Haren begon moeizaam aan de huidige voetbaljaargang, maar heeft zijn draai gevonden en had sinds begin oktober geen wedstrijd meer verloren. Sterker nog, er werden maar liefst acht zeges op rij geboekt en daar kwam zaterdag een negende bij. Terwijl iedereen dacht dat het duel op het Wellemansportpark in 0-0 zou eindigen, sloegen de bezoekers alsnog toe en stond er na het laatste fluitsignaal een 0-2 overwinning op het wedstrijdformulier.

Het team van trainer Kees Bouma doet het momenteel prima als debutant in de derde klasse. De jonge Damsters stonden bij het invallen van de winterstop op een keurige derde plaats en waren er uiteraard op gebrand om deze plek te verdedigen. Temeer omdat de verschillen tussen de subtoppers dusdanig klein zijn dat een paar nederlagen zomaar een vrije val kunnen inluiden.

Bouma kon nog geen beroep doen op Thijs Zuidema. Hij heeft nog steeds knieproblemen. De operatie heeft kennelijk niet veel geholpen. Danny Kremer is geopereerd aan zijn kruisband, als gevolg van een charge in de eerste wedstrijd tegen Gorecht in Haren en Stefan Jonker revalideert van een enkelblessure. Jarno Medema is herstellende van een kruisbandoperatie.

In tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijd in december ( tegen Appingedam) waren Ruben Kuiper, Daan van Dortmont en Ruben Keizer wel weer beschikbaar en was Jeffrey de Vries weer fit.

De beide ploegen hielden elkaar aanvankelijk aardig in evenwicht, al was de beste kans wel voor de elf van coach Bert Vos. Jermaine Bos moest een inzet van de doellijn vegen en ook doelman Rody Bos voorkwam de openingstreffer van Gorecht. Nadat de storm wat was geluwd kreeg de thuisclub zelf mogelijkheden om aan de leiding te komen Reza Fambrene en Jefrey de Vries wisten het doel van Gorecht echter ook niet te doorboren.  De rust brak aan zonder dat er gescoord werd.

Na een klein uur spelen kon Peli-doelman Rody Bos opnieuw aan de bak. Hij kweet zich andermaal goed van zijn taak. Naarmate de tijd verstreek, had het er steeds meer de schijn van dat doelpunten met een lantaarn gezocht zouden moeten worden op het Wellemansportpark. Nadat een doelpoging van Gorecht via de lat over het domein van Bos was verdwenen, kwam er toch nog een wending in de strijd.  Een vrije trap van Gorecht leek afgeslagen. De defensie van De Pelikanen bewoog van het doel af op het moment dat de bal opnieuw in het strafschopgebied werd gepompt. Daar stond Gorecht-speler Joris van der Lijn nog voor de neus van Rody Bos. Een typisch geval van buitenspel en dus ging de vlag de lucht in. De scheidsrechter van dienst beoordeelde de situatie anders en liet Van der Lijn scoren: 0-1.

De gastheren moesten daarna risico’s nemen. Nick Veentjer kreeg een prima kans op de gelijkmaker na een goed uitgevoerde vrije trap. Zijn inzet was echter te krachteloos en kon voor de doellijn weggemaaid worden. In de extra tijd kreeg Peli het deksel definitief op de neus toen invaller Rick Jan Wildeboer de 0-2 liet aantekenen.

‘Gorecht heeft misschien betere kansen dan wij gehad, maar we waren zeker niet minder en hadden minstens een punt verdiend. Dit is een zure nederlaag’, sprak Kees Bouma na afloop. Het veld was volgens hem redelijk bespeelbaar. ‘Er deden zich wel veel glijpartijen voor, maar wat wil je in deze tijd van het jaar’, aldus de oefenmeester.

* De Pelikanen – Gorecht 0-2 (0-0). Joris van der Lijn 0-1; Rik-Jan Wildeboer 0-2.

No Replies to "De Pelikanen doet zichzelf te kort"