WEO verliest oefenduel van Bareveld

Bij gebrek aan competitieverplichtingen heeft het Woldendorper WEO zondag in en tegen Bareveld geoefend, Het was het eerste oefenduel in de aanloop naar de tweede seizoenshelft. WEO moest het met een selectie van twaalf spelers doen. Er ontbraken maar liefst negen mensen van de oorspronkelijke selectie. ‘We zien wel waar het schip strandt’, klonk het vooraf al binnen de gelederen van de geelzwarten. Het werd uiteindelijk 4-2 in voordeel van de gastheren.

door Wouter ten Have

Het was in het begin duidelijk dat WEO aan de opstelling moest winnen, want het was Bareveld dat het spelbeeld bepaalde. Dit resulteerde na acht minuten in een voorsprong toen een aanvaller van Bareveld vanaf rand buitenspel richting keeper Sander Dallinga mocht vertrekken en niet faalde. Na een kwartier voetballen kwam WEO langszij. Erik Woldendorp verlengde een diepe bal op spits Niels Jansen die de verdediging van Bareveld zijn hielen liet zien en koel de 1-1 aantekende.

Erg lang konden de gasten niet van de gelijkmaker genieten, want een minuut later was het al 2-1. Uit een corner kon de meegekomen verdediger van Bareveld vrijstaand raak schieten. WEO had de gelijkmaker al snel op de schoen, maar waar Niels Jansen dacht Alexander Jakobs geheel vrijstaand aan te spelen werd deze nog verdedigd door twee tegenstanders en dus ging de kans verloren. Hierna volgden nog wat afstandsschoten van beide kanten, maar echt gevaarlijke kansen waren er niet meer tot de rust.

Het tweede bedrijf kenmerkte zich aanvankelijk ook door schoten van afstand. Het duurde tot de 81e minuut alvorens er weer werd gescoord. Op twintig meter van het doel van WEO mocht Bareveld een vrij trap nemen die al genomen werd terwijl de scheidsrechter druk bezig was de muur op afstand te zetten. De scheidsrechter, die de vrije trap gemakkelijk had gegeven, vond dit geen probleem en kende de 3-1 toe. Een paar minuten later was WEO dicht bij de aansluitingstreffer toen Wouter Slager een vrije trap mocht nemen. De bal kwam echter op de paal terecht en ook de rebound van Erik Woldendorp spatte op het aluminium uiteen.

In de blessuretijd wist Bareveld de marge te vergroten. De linkerkant van WEO werd er uit gelopen en de voorzet vakkundig afgerond: 4-1. Vlak voor het eindsignaal mocht Niels Jansen een strafschop nemen, nadat hijzelf was neergehaald. Hij faalde niet en scoorde de 4-2. Dat werd tevens de eindstand.

No Replies to "WEO verliest oefenduel van Bareveld"