Turnster GAV Unitas naar kwartfinale NK

In de turnhal van Heerenveen zijn zaterdag de provinciale kampioenschappen eerste en tweede divisie gehouden in de turnhal van Heerenveen. Luna Kraaijenzank, pupil 2 N2-turnster van GAV Unitas uit Usquert, heeft daar ook aan meegedaan.

Kraaijenzank turnt als eerste turnster van Unitas in de tweede divisie en dit is een hele prestatie. Bij Unitas kan men maximaal zes uur per week trainen. Alle andere meisjes die meededen in dit niveau turnen zijn minimaal tien uur in een ingerichte turnzaal bezig. Die is in Noord-Groningen echter niet te vinden. Er moest gestreden worden tegen zeventien andere meiden uit Groningen, Friesland en Drenthe. Het lid van GAV Unitas turnde een stabiele wedstrijd waarin ze geen grote fouten maakte en vooral een mooie brugoefening heeft laten zien. Haar cijfers waren op sprong een 12,35, voor brug 13,3, op de balk 9,867 en op vloer 9,35. Ze eindigde uiteindelijk als vierde van de provincie Groningen en als twaalfde van het district. Met haar twaalfde plaats in het district heeft ze zich geplaatst voor de kwartfinale NK turnen dames in Dalen op 8 en 9 maart.

Op zondag 2 februari zijn de derde divisie wedstrijden in Tweede Exloërmond. Zes meisjes van Unitas zullen hier proberen zich eveneens voor de kwartfinale in Dalen te plaatsen. Mare Kraaijenzank en Nienke Lambers zijn pupil 1 N3, Lisanne Timmers en Marit Hoek zijn pupil 2 N3 en Angelique Timmers is junior keuze niveau D. Mochten er bij de kwartfinale meisjes doorstromen naar de halve finale, dan zouden ze een thuiswedstrijd hebben, want op 12 en 13 april organiseert GAV Untias de halve finale NK Turnen Dames in sporthal de Mencke in Uithuizen.

No Replies to "Turnster GAV Unitas naar kwartfinale NK"