Oranje Nassau klopt matig Omlandia

oranjenassau-omlandia

Sven de Ridder en Geert Hidding proberen Jeroen Haan af te stoppen.

Omlandia heeft zich zaterdag wat al te simpel in de luren laten leggen door Oranje Nassau. De matig spelende Ten Boersters werden met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. ‘Je weet op voorhand dat je het moeilijk krijgt, maar dit was niet nodig geweest. Er zijn teveel kinderlijke fouten gemaakt. Die worden op dit niveau nu eenmaal resoluut afgestraft’, aldus oefenmeester René Wollerich. ON had zich op een lastig duel voorbereid. Het won in september weliswaar met 0-3 in Ten Boer, maar had het bijzonder lastig gehad en was dus gewaarschuwd.

De winterse perikelen hadden ook het veld van Oranje Nassau niet onberoerd gelaten. De Stadjers hebben echter het geluk dat ze over kunstgras beschikken. Wollerich snapt wel dat ON daar liever op wilde spelen, maar vond dat het eigenlijke veld goed genoeg was om te bespelen. ‘Ik wil me er niet achter verschuilen en ook niet van competitievervalsing spreken, maar het kwam hen wel goed uit dat ze konden uitwijken.’

In de voorbespreking had Wollerich zijn spelers meegegeven dat Omlandia de speelstijl aan de omstandigheden moest aanpassen. Alle goede bedoelingen ten spijt, maar de tactische tips konden binnen een minuut na de aftrap al overboord. De defensie van de blauwwitten liet wat steken vallen, was niet fel genoeg in de duels en kreeg meteen de 1-0 om de oren van Ezra Schrijver.

Ook daarna waren de gasten veel te slap in de duels en leek men zich er niet van doordrongen te zijn dat het toch echt om de knikkers ging. De thuisclub wist dat wel en verdubbelde de marge. Thomas Careman was de gevierde man nadat hij voor 2-0 had getekend. Gek genoeg leek Omlandia toen pas wakker geschud. Uit een voorzet van Jeroen Haan prikte René Kamphuis de 2-1 binnen.

Erg veel tijd kregen de bezoekers niet om de goal te vieren. Een minuut later stond het namelijk al 3-1 door toedoen van Jaap Jacobs. De Omlandianen hadden de kleedkamers nog met een beter gevoel kunnen opzoeken. Haan dook alleen voor de sluitpost van ON op maar wist het speeltuig niet tussen de palen door te krijgen. Aan de overkant was het wel raak. Devon Harmsma kon het leer voor de vierde keer in drie kwartier uit het net vissen na een doeltreffende uithaal van Ezra Schrijver: 4-1.

De gasten leken zich na de doelwisseling te hebben hervonden en wisten ON zowaar onder druk te zetten. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten konden er drie dikke kansen genoteerd worden. Jeroen Haan en Thijs Sonneveld kregen de beste mogelijkheden om hun team dichterbij te brengen. Ook nu werd echter duidelijk wat Wollerich bedoelde met een gebrek aan kwaliteit en killersinstinct. De druk op het doel van de thuisclub hield twintig minuten aan.

Toen Peter Wassing zijn tweede geel zag en Omlandia met tien man verder moest, was het laatste beetje verzet definitief gebroken. ON liep  uit naar 5-1. Jaap Jacobs tekende voor zijn tweede van de middag. Jeroen Haan deed nog wel iets terug (5-2) maar uiteindelijk was het laatste woord aan het team van trainer Hans van der Ploeg. Rhobin Brander bepaalde de eindstand op 6-2.

‘Na die vierde goal weet je dat je een kansloze wedstrijd speelt. We hebben te maken met het feit dat het ons in de tweede klasse allemaal voor de wind is gegaan en dat er toen spelers waren die er met kop en schouders bovenuit staken. De ervaren jongens kunnen dat niveau nu niet laten zien. Daarnaast hebben we te maken met het feit dat ons scorend vermogen onvoldoende is’, sprak Wollerich na afloop.

Zijn collega Hans van der Ploeg was uiteraard dik tevreden. ‘Onze start was prima. We kwamen binnen een minuut op voorsprong en binnen een kwartier al op 2-0. Kennelijk ging het te makkelijk, want daarna zakte ons niveau behoorlijk.  Omlandia profiteerde daarvan. Daarna gaven we gelukkig weer gas. Ons positiespel was bij vlagen prima, wij bepaalden het tempo van de wedstrijd. Na rust ging Omlandia vroeger druk zetten en kreeg het wat kansen. Na de rode kaart voor Wassing zakte ons niveau teveel. In plaats van doorzetten en aan ons doelsaldo te werken, leken de spelers wel tevreden.  We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest en nogmaals, dat hadden we vooral aan de goede start te danken.’

* Oranje Nassau – Omlandia 6-2 (4-1). Ezra Schrijver 1-0; Thomas Careman 2-0; René Kamphuis 2-1; Jaap Jacobs 3-1; Ezra Schrijver 4-1; Jaap Jacobs 5-1; Jeroen Haan 5-2; Rhobin Brander 6-2.

 

No Replies to "Oranje Nassau klopt matig Omlandia"