Recordbedrag voor KWF na Winterloop

hardlopenversplein
De lopers zijn weggeschoten en zullen gezamenlijk een recordbedrag bijeen rennen.

Het was een grote, bonte stoet van enthousiastelingen die zaterdagmiddag het dorp Bedum kleurde. Ruim driehonderd deelnemers liepen hun rondjes. Jong en oud deed mee met de vierde editie van de Bedumer Winterloop, een sponsorloop ten bate van het KWF. De opbrengst gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen. En het gaat een recordbedrag worden. Een voorlopige telling heeft namelijk geleerd dat er ruim 22.000 euro bijeen is gelopen.

De Winterloop werd in 2011 voor het eerst gehouden. Ongeveer 90 kinderen en 30 senioren liepen toen 13.053 euro bijeen. Afgelopen jaar was dat bedrag opgelopen tot ruim 18.177 euro. Het loopcircus werd ook nu weer vanaf het Versplein in het centrum weggeschoten en moest vervolgens zoveel mogelijk rondjes van ruwweg 350 meter door het oude gedeelte van het dorp zien af te leggen.  Het ultieme doel? Zorgen dat het sponsorbedrag op of boven de 20.000 euro zou komen te liggen.

De loop is een enorm succes geworden. Er deden meer dan driehonderd mensen aan mee. ‘Het is onvoorstelbaar hoe alles is verlopen. Iedereen voelde zich betrokken. We zijn hartstikke trots op alle vrijwilligers, deelnemers en de plaatselijke bevolking. Je hoopt heel stiekem dat het een recordbedrag zal worden, maar als je dan de voorlopige balans op maakt en er rolt dit uit, dan vervult ons dat met trots. We zijn iedereen erg dankbaar. Dit doet ons enorm goed’, aldus de Bedumer bakker. Hij verwacht dat het bedrag verder zal oplopen omdat er tijdens het aansluitende benefietconcert met de zevenkoppige band Mootz ook nog het een en ander op stapel stond. Wat zou het mooi zijn als we op 25.000 euro uit komen’, zegt Hoekstra.

Waarom EemsmondSport aandacht aan dit bijzondere evenement schenkt? Omdat we van dichtbij hebben meegemaakt welke invloed deze vreselijke ziekte op je dagelijkse leven kan hebben. Omdat we van heel dichtbij hebben gezien wat het met iedereen doet. In de eerste plaats met je naasten die er mee te maken krijgen. De constatering dat je kanker hebt. De slopende onzekerheid. Het proces van bestralingen en chemokuren. De verzwakking van lichaam en geest. De intense strijd die je levert. Een dag voordat de loop plaatsvindt krijgen we een telefoontje. De mededeling is kort maar krachtig: ‘Ik ben schoon… ik kan weer beginnen te leven.’ En dan valt er een grote stilte. Er wordt een traantje weggepinkt. Eentje van intense blijdschap. Omdat je dierbare de strijd tegen kanker heeft gewonnen.

En toch zijn er velen die de strijd verliezen. Die de mededeling krijgen dat er voor hen geen toekomst meer is. Het zijn er teveel. Voor hen moeten we blijven vechten. En lopen, zoals ze dat in Bedum hebben gedaan. Voor mensen zoals Klaes Hoekstra en Olaf Kessels, de dragende krachten achter de Winterloop. Mensen die zich, net als wij, bijna dagelijks ergeren aan lieden die kanker als scheldwoord gebruiken. Omdat ook zij dierbaren in hun omgeving aan deze verschrikkelijke ziekte hebben verloren. Wij zijn het verplicht om te blijven strijden. En acties zoals die in Bedum te steunen. Omdat kanker de wereld uit moet. 

No Replies to "Recordbedrag voor KWF na Winterloop"