DRC Phoenix vergeet te stunten

Na het verdwijnen van de sneeuw stond er voor de mannen van rugbyclub Phoenix uit Delfzijl de wedstrijd tegen de stad-Groninger studenten van GSRC, de nummer drie op de ranglijst, op het programma. De eerdere confrontatie tussen beide ploegen werd ruim gewonnen door de Groninger studenten en dus lag er een pittige confrontatie in het verschiet.

Phoenix was niet op volle sterkte maar toch was men op pad gegaan met de gedachte dat er best wat mogelijk zou kunnen zijn. Beide ploegen lieten elkaar duidelijk merken dat het een harde strijd zou gaan worden. Snoeiharde tackels werden niet geschuwd en de aanvallen werden op volle snelheid en met kracht ingezet.

De teams slaagden er aanvankelijk maar niet in om elkaars defensie te doorbreken en al snel werd het duidelijk dat het duel met een klein verschil beslist zou gaan worden. Beide ploegen gingen de rust in met een 6-6 stand. De thuisploeg had twee penalty-kicks door de palen geschoten en Phoenix een penalty-kick en een dropgoal. Het was ook voor de thuisploeg meer en meer duidelijk geworden dat er een ander Phoenix op het veld stond dan voorheen.

Toch werd de druk groter en groter voor Phoenix. Hier en daar werden kleine overtredingen gemaakt waardoor de mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond om op de palen te kicken. De kicker van de Groninger studenten bleek uit goed hout gesneden te zijn door zijn ploeg op een 9-6 voorsprong te zetten. Phoenix gaf in de laatste fase van de wedstrijd nog vol gas. De defensie van de studenten bleek echter sterk genoeg en dus kon Phoenix de wedstrijd niet tot een goed resultaat brengen.

Ondanks het kleine verlies kan Phoenix echter wel een belangrijk winstpunt bijschrijven voor op de ranglijst. Deze winstpunten zijn in de strijd om lijfsbehoud van groot belang. Voor de Delfzijlster rugbyers staat het komende weekend de thuiswedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo op het programma. Dit team is inmiddels met overmacht kampioen geworden in de derde klasse, dus wacht wederom een tegenstander van formaat.

No Replies to "DRC Phoenix vergeet te stunten"