Farmsum verliest kelderduel van Haren

Farmsum heeft de uitwedstrijd tegen Haren zondag met 4-0 verloren. Halverwege het duel stond het 2-0.  De ploeg van trainer Douwe Maat moest een groot deel van de confrontatie met tien man spelen. Erwin Tjalma kreeg twee keer geel en kon vervolgens vertrekken.

Voor zowel Farmsum als gastheer Haren stond er het een en ander op het spel. Beide ploegen bevinden zich in de kelder van de vierde klasse, al had niemand Farmsum daar in eerste instantie verwacht. Aan het gedoe rondom de wedstrijd tegen VVK hield men echter een straf over die in elk geval vijf punten in mindering opleverde. Er moest dus gewonnen worden.

Dat de winterse perikelen menig ploeg dwarsbomen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, is inmiddels uit en te na besproken. Ook dat clubs met kunstgras daarbij in het voordeel zijn. En dat bleek tijdens het duel maar weer eens. Haren had volop kunnen trainen, terwijl Farmsum in de sneeuw stond te modderen. Daarbij kwam nog eens dat er teveel spelers ontbraken die een dosis voetbalvernuft meebrengen. Zoals bijvoorbeeld Dennie Gorter, Andreas Tjalma en  Venras Latuparissa. ‘Dit is bij uitstek een periode van het jaar dat je dingen buiten het voetbal om plant omdat er in de regel toch niet gespeeld wordt’, vertelt Maat.

Dat gebeurde nu dus wel en dus moest Farmsum het met de spelers doen die wel beschikbaar waren. Hoewel iedereen zijn stinkende best deed, was wel zichtbaar dat er geen ingespeeld geheel stond. Haren kwam op een 1-0 voorsprong en verdubbelde de marge na een benutte strafschop: 2-0.  De overtreding die daar aan vooraf ging werd door Erwin Tjalma gemaakt. Hij kreeg daarvoor zijn tweede geel. De eerste prent ontving hij van scheidsrechter Haas toen hij een vrije trap iets te snel nam en volgens de uitleg van de leidsman iemand van Haren met opzet in het gezicht wilde schieten. ‘Normaal krijgt iemand geel die je belet om een vrije trap te nemen. Hier was het precies andersom’, zegt Maat.

Farmsum probeerde het na de pauze wel maar kwam te kort om het de gastheren echt lastig te maken. Waarbij het mannetje minder op het kunstgras ook niet bevorderlijk werkte. Uiteindelijk werd er na negentig minuten een 4-0 eindstand op het wedstrijdformulier genoteerd.

Ondanks de slechte herstart wil Maat van geen paniek weten. Net zoals hij de geruchten naar het rijk der fabelen verwijst dat zijn team de weg kwijt is na de veelbewogen decembermaand. ‘Natuurlijk laat zoiets zijn sporen na, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we de opgaande lijn weer te pakken weten te krijgen.’

* Haren – Farmsum 4-0 (2-0). 1-0 2-0 (strafschop); 3-0; 4-0.

No Replies to "Farmsum verliest kelderduel van Haren"