Memesa slaat aanval ON af

De dames van Memesa hebben hun ongeslagen status dit seizoen weten te behouden door in Groningen met 1-3 van Oranje Nassau te winnen. Oranje Nassau was de laatste weken in staat gebleken van de nummers twee en drie op de ranglijst te winnen en leek dus klaar om een poging te wagen ook Memesa voor het eerst dit seizoen een nederlaag toe te brengen. Gaandeweg het seizoen zijn de Groningse studentes steeds beter gaan spelen en pakken steeds meer punten. De aanval werd echter met succes afgeslagen door de Damster dames.

Van de thuiswedstrijd wisten de coaches nog dat met name de passing aan Groningse kant niet optimaal verzorgd was waardoor de aanvallers niet goed in stelling konden worden gebracht. Opdracht was dan ook maximaal servedruk leveren op de passer/lopers.
Fanatiek en gedreven begonnen de genomineerden voor Sportploeg van het jaar 2013 aan de wedstrijd waarbij de opdracht wat betreft servedruk prima werd uitgevoerd. Binnen de kortste keren stonden de studentes op ruime achterstand doordat ze weg werden geserveerd en er door Memesa ook verder zeer gedisciplineerd werd gespeeld. De eerste set ging dan ook overtuigend naar hen 13-25.

In de tweede set viel met name de serve druk iets weg waardoor Oranje Nassau veel beter in de wedstrijd kwam. Doordat de pass beter aankwam konden de Groningse meiden laten zien waartoe ze aanvallend in staat zijn. Er ontpopte zich een spannende strijd waarbij Memesa steeds net aan de goede kant van de score bleef. Op 19-20 werd nog een keer een time-out aangevraagd om de dames naar een goed einde van de set te leiden. Het tegendeel gebeurde echter, bij Memesa ontbrak ineens de overtuiging en de organisatie. Oranje Nassau maakte daar dankbaar gebruik van en sleepte de set binnen: 25-21.

In de derde en vierde set stelde Memesa orde op zaken en liet overduidelijk zien wie de gedoodverfde favoriet voor de titel dit seizoen is. Met name Leonie Mooi nam als aanvoerster het initiatief en gaf het voorbeeld aan de rest van het team. Aanvallend, verdedigend, passend en qua intensiteit en motivatie speelde zij een fantastische wedstrijd. Ze nam de rest van de speelsters op sleeptouw waardoor het hele team weer een dikke voldoende wist te behalen.

Met 17-25 en 15-25 in de derde en vierde set stond een 1-3 overwinning op het scorebord en kan Memesa zich opmaken voor het eindschot van de competitie wat uiteindelijk in het kampioenschap moet leiden. Met nog acht wedstrijden te spelen is met vijftien punten voorsprong op de nummer twee ruim afstand genomen. De kampioensvlag kan echter nog niet helemaal gehesen worden. Deze en de volgende maand volgen nog een aantal lastige wedstrijden tegen de achtervolgers.

Ook Dames 2 van Memesa ligt op kampioenskoers. Na een 0-4 overwinning op VCO gaan ook deze dames fier aan kop met zeven punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld.

* Oranje Nassau – Memesa 1-3. Setstanden 13-25 25-21; 17-25 en 15-25.

No Replies to "Memesa slaat aanval ON af"