SV Bedum krijgt pak rammel

SV Bedum heeft zondagmiddag een pak rammel gekregen van VAKO uit Vries. De bezoekers waren een duidelijk maatje te groot voor de ploeg van trainer Dick Visser. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, stond er een 3-7 eindstand op het scorebord.

De Bedumers waren van plan om het hoger geklasseerde VAKO het voetballen onmogelijk te maken. Die opzet viel al snel in duigen, want de gasten stonden binnen twee minuten op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Bart Lammers. Onze spitsen stonden veel te diep. De ruimte tussen hen en de achterhoede was te groot. We deden eigenlijk alles verkeerd wat we vooraf hadden gesproken’, aldus Visser. Veel tijd om de schade te reparereren kreeg hij niet. Binnen het half uur had VAKO de wedstrijd in het slot gegooid. Leander Meijering, Patrick Steenbergen en Jelle Wichters schoten het kwartet vol. De gasten beschikten over veel loopvermogen, terwijl de goals uit goed uitgespeelde acties voortvloeiden. De gasheren wisten er slechts één speldenprikje tegenover te plaatsen. Arjan van der Veen bepaalde de ruststand op 1-4.

En wat zeg je dan in de pauze tegen een team dat een veel betere tegenstander tegenover zich weet en eigenlijk een kansloze wedstrijd speelt? ‘We hadden er natuurlijk voor kunnen kiezen om in te zakken zodat we de schade nog enigszins beperkt zouden kunnen houden. Maar wat schiet je daar mee op. Dan kun je net zo goed je huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. Hopen dat je de 2-4 zo snel mogelijk weet te produceren’, zegt Visser.  En dat zou de opzet voor de tweede helft worden.

Het plannetje viel al snel in duigen toen Chris van der Tuuk in de drukte van het strafschopgebied de bal in eigen doel prikte: 1-5. De laatste restjes vechtlust leken te zijn verdwenen toen Leander Meijering de tussenstand op 1-6 bepaalde. Uit een assist van Chris Smit scoorde Teun Bakker 2-6 en na de tweede treffer van Patrick Steenbergen werd de eindstand door Martin Engberts op het bord gezet. Hij werd door Arjan van der Veen in staat gesteld om het pak slaag een iets draaglijker aanzien te geven: 3-7.

Visser stak zijn bewondering over de tegenstander niet onder stoelen of banken: ‘We wilden deze wedstrijd graag spelen en hadden er vooraf een goed gevoel over. We moeten echter bekennen dat VAKO een prima ploeg heeft die moeiteloos in de derde klasse zou kunnen meedraaien. Of wij gefaald hebben? Tja, wat moet je daar op zeggen. We hebben het geprobeerd en zijn onderuit gegaan. Dat zal meer teams tegen deze ploeg overkomen. Wij richten ons vizier op Nieuw Roden.’

* SV Bedum – VAKO 3-7 (1-4). Bart Lammers 0-1; Leander Meijering 0-2; Patrick Steenbergen 0-3; Jelle Wicherts 0-4; Arjan van der Veen 1-4; Chris van der Tuuk 1-5 (e.d.); Leander Meijering 1-6; Teun Bakker 2-6; Patrick Steenbergen 2-7; Martin Engberts 3-7.

No Replies to "SV Bedum krijgt pak rammel"