Appingedam na zevenklapper weer op kop

Na acht weken stilstand in de competitie is Appingedam goed uit de winterstop gekomen.  Dankzij afgelastingen van Damster duels had Gorecht kans gezien de koppositie over te nemen. Na één inhaalwedstrijd heeft Appingedam de kop echter weer overgenomen door zaterdag op het kunstgras bij en van VVK met maar liefst 0-7 te winnen.

Keeper Jelmer Kiewiet had een eenvoudige middag. Hij kreeg welgeteld één gericht schot op zijn veste dat hij onschadelijk moest maken. Voor de rest van de wedstrijd kwam VVK er niet aan te pas. Met wel tachtig procent balbezit, liet Appingedam vooral in de tweede helft een prima partij zien. De goalie van VVK moest in de 5e minuut al handelend optreden bij een vlammend schot van Johannes Huisman. Twee minuten later ranselde hij een schot van Anthon Hoorndijk naast zijn doel. In de 12e minuut een damster aanval door het midden, waarbij Doan Inbraïmi de bal op de lat plaatste. De rebound werd door Jivan Vroom opgepikt en met een forse uithaal tekende hij de 0-1 aan.

Ondanks de vele hoekschoppen, maar ook dankzij een goed spelende VVK-keeper, lukte het de bezoekers niet de score snel uit te bouwen. Het was Appingedam dat de klok sloeg en het was wachten op een volgende treffer. Dat duurde tot de 36e minuut, toen Doan Ibraïmi fraai door Huisman werd aangespeeld en de bal strak in de hoek plaatste: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft een zelfde beeld. Een op alle fronten beter acterend Appingedam zocht telkens weer de aanval. Na een aantal goede kansen van Zacharias Douma, hij schoot in de 53e minuut op de paal, en even later Roy de Groot (op de vuisten van de keeper) was het wel weer raak. Roy de Groot nam het speeltuig op een dikke twintig meter van het doel op zijn slof en voor de sluitpost van de gastheren met zijn ogen kon knipperen lag de bal na een uur spelen opnieuw in het doel: 0-3.

In het laatste half uur was het aanvallen en verdedigen. Het drietal Marchel Tomo, Anthon Hoorndijk en Elsin Yilmaz zette in de 71e minuut een prima combinatie op die Yilmaz alleen voor de keeper bracht. Hij scoorde beheerst de 0-4. Nog geen minuut later gaf Johannes Huisman de bal perfect op Doan Ibraïmi en met een strak schot tekende laatstgenoemde voor de 0-5. En nog was de koek niet op. In de 82e minuut zagen de toeschouwers een driehoekje tussen Swendly Martina, Marchel Tomo en Elsin Yilmaz. De laatste tilde de score naar 0-6. In de dying seconds van de wedstrijd werd Johannes Huisman in het strafschopgebied aangespeeld. Hij soleerde door de verdediging, zette drie verdedigers en de keeper op het verkeerde been en bracht de eindstand op 0-7.

Een prima ontwaken uit de winterslaap heeft Appingedam weer op kop gebracht. Even was er tijdens de slotfase wat schrik toen Anthon Hoorndijk de bal in het gezicht kreeg. In een van zijn ogen was het licht even verdwenen. Na controle bij de dokterspost en het ziekenhuis bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn. Inmiddels heeft Hoorndijk het zicht weer terug.

* VVK – Appingedam 0-7 (0-2). Jivan Vroom 0-1; Doan Ibraimi 0-2; Roy de Groot 0-3; Elsin Yilmaz 0-4; Doan Ibraimi 0-5; Elsin Yilmaz 0-6; Johannes Huisman 0-7.

No Replies to "Appingedam na zevenklapper weer op kop"