Gelukkige winst SC Loppersum

loppersum-knbockers

De verbeten kijkende Jordi Potma (links) probeert tijdens het gevecht om de bal een tegenstander van zich af te houden.

Tweedeklasser SC Loppersum heeft zaterdag op eigen veld met 2-1 gewonnen van The Knickerbockers. De zege kwam moeizaam tot stand. ‘We hebben gewoon mazzel gehad. Zij laten de kansen liggen en wij hebben erg efficiënt gespeeld’, sprak trainer Jaap Danhof van de Lopsters na afloop van het duel.

Winst was voor de thuisclub ongelofelijk belangrijk. Vooral als men bedenkt dat de Lopsters twee duels minder op hun conto hebben staan dan alle teams voor hen. Winst tegen The Knickerbockers zou in ieder geval zorgen dat de Danhof-brigade de blik naar boven zou kunnen blijven richten.

Kennelijk was dat besef nog niet tot zijn spelers doorgedrongen nadat er voor de eerste keer was afgetrapt. Voor SC Loppersum besefte wat er was gebeurd, lag de bal namelijk al in het doel: 0-1. ‘We bouwden slecht op, leverden de bal in en waren verre van attent’, blikt Danhof terug op de snelle openingstreffer. The Knickerbockers bleef ook daarna de betere ploeg en kreeg zelfs mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.  De Stadjers sprongen echter slordig met de hen geboden kansen om en hielden hun opponent daarmee in de wedstrijd.

De gastheren speelden onder hun niveau, stonden in de organisatie niet goed en vormden geen ingespeeld geheel. Er zou na de thee heel wat moeten gebeuren om het tij te keren. De beste kans om te scoren was na de thee echter voor The Knickerbockers. Ook nu lieten ze echter na om de Lopsters in problemen te brengen.

Met Rudolf Hidskes in de gelederen moest er iets meer druk gezet kunnen worden en dat gebeurde dan ook. Hij speelde een belangrijke rol bij de ommekeer in de wedstrijd. Er waren 65 minuten gespeeld toen het binnen een kort tijdsbestek twee keer raak was. Jeffrey Leegstra was, op aangeven van Hidskes, verantwoordelijk voor de gelijkmaker en vervolgens profiteerde Hidskes dankbaar van een crossbal van Joris Jurna die tussen enkele Stadjers in viel: 2-1.

En zo stond het duel volledig op zijn kop. Was de studentenclub de betere van de twee geweest, maar kreeg het de kous op de kop omdat SC Loppersum de weinige kansen die het kreeg wel wist te verzilveren. Het was een gelukkige zege, dat wilde ook Danhof wel toegeven. ‘We hebben de eerste helft slecht gespeeld en hadden toen de mazzel dat zij niet wilden profiteren. Na de thee liep het bij ons iets beter. Niets ten nadele van de andere jongens, maar Hidskes is gewoon een belangrijke speler voor ons.’

* SC Loppersum – The Knickerbockers 2-1 (0-1). 0-1; Jeffrey Leegstra 1-1; Rudolf Hidskes 2-1.

No Replies to "Gelukkige winst SC Loppersum"