Tiental Damsters klopt De Fivel

appingedam-defivel
Elsin Yilmaz ‘voelt’ de aanwezigheid van Riepster Alex van der Galiën. De aandachtige toeschouwers zijn (vanaf links) Doan Ibraimi, Thomas van der Veen en Frank Pijper.

Appingedam heeft zaterdag de derby tegen De Fivel uit Zeerijp winnend weten af te sluiten. Op het eigen Wellemansportpark eindigde het duel tussen beide derdeklassers in een 3-0 zege voor de ploeg van trainer Gerard Zeeman. De oefenmeester zag zijn ploeg vlak voor rust door een rode kaart gedecimeerd worden.

Gorecht en Appingedam zijn de enige overgebleven kampioenskandidaten van de 3e klasse C. De ploeg uit Haren verpulverde VVK met 7-1 en staat op een punt van de Damster koploper. Daar moet overigens wel bij vermeld worden dat Appingedam een wedstrijd minder heeft gespeeld. De overige clubs staan een straatlengte achter.

De acteurs hadden behoorlijk last van de stormwind die van doel tot doel stond. ‘Wij hadden het eerst in de wind op en rekenden er op dat De Fivel ons meteen vast zou zetten zodat we gedwongen waren om de lange bal te spelen. Dat deden ze tot onze verbazing niet. We mochten rustig opbouwen en dat paste precies in ons straatje’, vertelt Zeeman.

De bal lag al na acht minuten spelen achter doelman Ruud Kuizenga. De balvaardige Jivan Vroom werd na een misverstand tussen Thomas van der Veen en Alex van der Galiën door  Doan Ibraimi op avontuur gestuurd en maakte oog in oog met de Riepster goalie geen fout: 1-0. De gasten uit Zeerijp konden geen echte vuist maken, al kregen ze nog wel een mogelijkheid om te scoren en werd in een tweede geval het speeltuig door Geert van der Veen op de paal gemikt.

Vlak voor het rustsignaal van de qua weersomstandigheden stormachtige derby ontstond er een incident waarbij Ibraimi betrokken was. Hij was in duel met Thomas van der Veen en maakte een schoppende beweging. Het kwam de Damster op rood te staan.

De gastheren moesten de hele tweede helft met tien man verder, maar waren kwalitatief zoveel beter dan de door blessures gehavende gasten dat ze geen moment in gevaar kwamen. Eigenlijk zat het duel vlak na de doelwisseling al op slot. Elsin Yilmaz had een voorzet in gedachten maar de bal vloog, gedragen door de storm, achter goalie Kuizenga tegen het nylon: 2-0. Na een dik uur spelen kwam de eindstand op het bord te staan. Roy de Groot speelde teamgenoot Jivan Vroom aan en die vond op zijn beurt het net voor de tweede keer: 3-0

Zeeman was na afloop blij met de overwinning, maar baalde van de rode kaart. ‘Ik kon niet precies zien wat er gebeurde. Het is jammer, want er komen nog wat pittige wedstrijden aan en het is maar afwachten hoe lang ik hem kwijt ben. Ik had meer tegengas van De Fivel verwacht, zeker nadat we met tien man kwamen te staan. Hoe dan ook, we hebben weer drie belangrijke punten op zak.’

Zijn collega Ronald Vermeulen wilde niet veel woorden vuil maken aan de schoppende beweging van Ibraimi maar vindt het belangrijker dat zijn team weer ritme opdoet. ‘We komen uit een dramatische winterstop, kampen met blessures en missen wedstrijdritme. Ik wil me daar niet achter verstoppen, maar het is wel een belangrijke basis voor succes. Dat je van Appingedam verliest is geen schande. Het is gewoon een goede ploeg. Wij moeten onze punten elders weg zien te halen. Dat zal nog lastig worden, want met Wouter de Vroome en Frank Pijper heb ik er weer twee blessuregevallen bij.’

* Appingedam – De Fivel 3-0 (1-0). Jivan Vroom 1-0; Elsin Yilmaz 2-0; Jivan Vroom 3-0.

No Replies to "Tiental Damsters klopt De Fivel"