WEO verpulvert hekkensluiter Usquert

Op veel voetbalvelden was de competitie alweer enkele weken op weg. In de 5e klasse D van het zondagvoetbal werd de bal  afgelopen weekend weer aan het rollen gebracht. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop leverde voor het Woldendorper WEO een thuiswedstrijd op tegen hekkensluiter Usquert.  Goed positiespel was op het zware veld niet altijd mogelijk en dat was ook duidelijk aan het spelbeeld te zien. Desondanks konden de gastheren na het laatste fluitsignaal met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Het treffen eindigde namelijk in een 8-1 overwinning.

De thuisclub wilde de wedstrijd zo snel mogelijk openbreken, maar het duurde een kwartier voordat de bal in het net lag. Niels Jansen raakte eerst de paal waarna hij de bal opzij legde op Jan Meijerhof. Hij kreeg het speeltuig wel tussen de palen door: 1-0. De verwachting was dat de doelpunten nu wel wat sneller zouden vallen, maar een nieuwe treffer liet twintig minuten op zich wachten. Het was Jan Meijerhof die de bal opzij schoof en Niels Jansen de 2-0 liet aantekenen.

De 3-0 kwam op naam van Daniël Boekee. Hij kreeg daarbij wat hulp van een Usquerder verdediger. Het was Patrick van der Mijle die met een goed genomen vrije trap Niels Jansen op pad stuurde. Jansen omspeelde vervolgens de keeper en bood Daniël Boekee de gelegenheid om te scoren. Het slotakkoord in het eerste bedrijf  was eveneens voor Daniël Boekee. Een paar minuten voor de thee trof hij, wederom na een assist van Niels Jansen, opnieuw de roos en bepaalde de ruststand daarmee op 4-0.

De tweede helft was voor Jeroen ten Have die een hattrick liet aantekenen. Tien minuten na de hervatting was hij voor het eerst succesvol. Niels Jansen zette de bal keurig voor, waarna het voor Ten Have slechts afstoffen was: 5-0. Een kwartier voor tijd werden vlak achter elkaar de 6-0 en 7-0 gescoord. Niels Jansen stuurde Alex Klok de diepte in die het overzicht behield, niet zelfzuchtig was door zelf te schieten, maar de bal opzij legde waaruit Jeroen ten Have opnieuw succesvol was.

Een minuut later was het wederom Niels Jansen, de ongekroonde koning van de assist, die ploeggenoot Ten Have in staat stelde om zijn derde en de zevende voor WEO te scoren. Het laatste doelpunt van de Woldendorpers maakte Niels Jansen zelf toen hij een goede corner van Teun Westerhuis binnenkopte. Tussendoor had Usquert nog gescoord. WEO-grensrechter Jakob Wedda beoordeelde het als buitenspel, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee en keurde het doelpunt goed: 8-1. Ondanks dat WEO legio mogelijkheden verprutste was de zege duidelijk genoeg. Nu moet er naar zondag worden toegewerkt als de mannen van trainer Marshall Pourier op bezoek gaan in Warffum.

* WEO – Usquert 8-1 (4-0). Jan Meijerhof 1-0; Niels Jansen 2-0; Daniël Boekee 3-0; Daniël Boekee 4-0; Jeroen ten Have 5-0; Jeroen ten Have 6-0; Jeroen ten Have 7-0; 7-1; Niels Jansen 8-1.

No Replies to "WEO verpulvert hekkensluiter Usquert"