Grillig De Pelikanen wint van SC Scheemda

pelischeemda
Scheemder Niels Eden en Pelikaan Vincent Benesia proberen glijdend bij de bal te komen. Maarten Olsder (11) en Jermaine Bos springen op in een poging de uitgestoken benen te ontwijken.

De Pelikanen heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de derde periode winnend afgesloten. Op eigen veld wonnen de Damsters met 3-1 van SC Scheemda. Het duel begon prima, met een beter spelende thuisploeg. Nadat het 1-1 was geworden, vielen beide teams ver terug en duurde het tot ver in de tweede helft alvorens De Pelikanen het duel in zijn voordeel wist te beslissen. In de slotfase hadden de roodwitten de score flink kunnen opvoeren, maar verzuimden ze de geboden kansen te benutten.

De Pelikanen wil dit seizoen graag om de bovenste plaatsen meedoen. Voor SC Scheemda gelden hele andere zorgen. De ploeg van trainer Cor Grozema heeft het moeilijk. Vorige week wisten ze echter voor een daverende verrassing te zorgen door Poolster met 4-0 te kloppen. En dus was Peli gewaarschuwd.

De gastheren probeerden meteen na het eerste fluitsignaal druk op het Scheemder doel te zetten en forceerden binnen een kort tijdsbestek zes corners. het was dan ook niet meer dan logisch dat het team van coach Kees Bouma in de 17e minuut de score wist te openen. Jeffrey de Vries was de gevierde man nadat hij een vrije trap van Dennis de Vries vanaf de linkerkant met het hoofd had weten te verlengen waardoor goalie Marcel Lambeck onder de bal doorging en het nakijken had: 1-0.

De vreugde was van korte duur, want nog geen vijf minuten later had Chris van Vegten de achterstand weggepoetst dankzij balverlies van Richard van Kaam op het middenveld. Folly Oosterhuis deponeerde de bal achter de Damster verdediging. Hij vond Chris van Vegten die de knikker mee wist te nemen, in eerste instantie nog op doelman Rody Bos stuitte maar hem in de herkansing wel wist te verschalken: 1-1. De Scheemders dachten daarna dat er wat te halen maar konden goalie Rody Bos niet echt in verlegenheid brengen. In de resterende speeltijd van het eerste bedrijf viel er vervolgens niet veel meer te beleven.

Na de doelwisseling probeerde De Pelikanen wel iets te forceren, maar ook nu ging dat zonder de nodige overtuiging. Omdat ook SC Scheemda niet tot hoogstandjes wist te komen, dreigde het duel als een nachtkaars uit te gaan. Zonder dat daar eigenlijk aanleiding toe was ontstonden er her en der wat opstootjes die door scheidsrechter Droge in de kiem gesmoord moesten worden.

Na driekwart wedstrijd viel de 2-1 volkomen uit de lucht. Richard van Kaam nam het leer iets buiten het strafschopgebied op de pantoffel en lepelde de bal over de Scheemder goalie Marcel Lambeck heen in het doel: 2-1. Met die treffer leek de wedstrijd wel beslist, ware het niet dat De Pelikanen vlak na de goal goed wegkwam toen een voorzet vanaf de rechterkant door niets of niemand bij SC Scheemda op de juiste waarde werd getaxeerd.

Met nog tien minuten op de klok werd de wedstrijd definitief beslist. De Pelikanen had de draad van de eerste twintig minuten weer weten op te pakken en kreeg een strafschop na een vermeende tackle van sluitpost Lambeck op Vincent Benesia. Er leek eigenlijk niet zoveel aan de hand te zijn. De Damster ging echter maar wat graag liggen en dat betekende naast een penalty ook geel voor de doelman. Dennis de Vries schoot vanaf elf meter de 3-1 binnen en zette daarmee de eindstand op het bord. SC Scheemda ontsnapte daarna aan een nederlaag met nog grotere cijfers. De voorwaartsen van de Damsters weigerden het speeltuig nog een keer tegen het nylon te jagen.

Na afloop gaf Bouma een interview aan EemsmondSportTV. De eerste vraag aan hem luidde of hij in negentig minuten speeltijd ook een grillig spelend De Pelikanen had gezien…

* De Pelikanen – SC Scheemda 3-1 (1-1). Jeffrey de Vries 1-0; Chris van Vegten 1-1; Richard van Kaam 2-1; Dennis de Vries 3-1 (strafschop).

No Replies to "Grillig De Pelikanen wint van SC Scheemda"