Neptunia verpest titelkansen Godlinze

neptuniagodlinze
Neptuniaan Ivar Boerma duellert met Godlinzer Kadir Tekinbas. Raymond Bogema (3) en Fajik Hodzic (rechts) zijn enkele van de spelers die een en ander nauwlettend volgen.

Neptunia heeft een verrassende overwinning geboekt op titelkandidaat Godlinze. Op het eigen sportpark Uitwierde in Delfzijl bleek een treffer van Kevin Reiffers na een half uur spelen voldoende voor de overwinning van de roodwitten.

door Frank Molema

Beide ploegen kenden in de aanloop naar het duel de nodige personele problemen. Net als vorige week miste Neptunia nog vijf spelers, die normaal gesproken bij de selectie zitten, door wintersport. Daarnaast waren er drie spelers geblesseerd. In vergelijking met een week eerder keerde Wiebren de Jong terug in de basis. Hij verving Marc Schuijl, die ook een weekend op wintersport is. Maar voor de roodwitten mocht het aantal afwezigen geen excuus zijn, omdat Godlinze topscorer Danny de Vries (23 goals), middenvelder Bobby de Vries en linkerspits Yunus Ciftci miste.

Voor Godlinze was het van belang om de wedstrijd winnend af te sluiten, zodat koploper vv Groningen in het vizier zou blijven. De ploeg van trainer Peter Ernst begon een stuk beter aan het treffen. Neptunia kende een zeer zwakke beginfase, maar Godlinze verzuimde daarvan te profiteren. Het gevaar kwam vooral van Ivar Kappen. De jarige doelman Erik Roels wist zijn domein echter schoon te houden.

Na een klein half uur spelen beet Neptunia wat meer van zich af. Godlinze liet af en toe de balans wel erg ver doorslaan naar de aanval en dit werd ze in de 30e minuut fataal. De gasten lieten slechts twee mensen achterin staan tegen Kevin Reiffers en Shantony Cecilia, die de individuele actie als geen ander beheersen. Ditmaal was het Reiffers die Omer Tekinbas met enkele scharen de baas was en met een laag schot ex-Neptuniaan Robbin Kuipers op het verkeerde been wist te zetten: 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Reiffers wederom enkele schietkansen. Doordat de jonge vleugelaanvaller iets te veel vertrouwen had en in zijn enthousiasme medespelers nog wel eens over het hoofd zag, was het rendement te laag. Godlinze was vlak voor rust via enkele corners nog gevaarlijk. De kopballen misten echter precisie.

De groenzwarten namen ook in de tweede helft het initiatief. De titelkandidaat liet het balletje wat makkelijker van voet naar voet gaan, maar kwam niet door de stugge defensie van Neptunia heen. De gasten raakten, naarmate het einde vorderde, steeds meer gefrustreerd. Rechtsback Achmed Mohammed bleef maar praten tegen de scheidsrechter en kreeg, ondanks dat zijn medespelers hem meerdere keren hadden gewaarschuwd, twee gele kaarten voor praten. De tweede gele kaart, die in de 70e minuut werd gegeven, zag je al een tijdje aankomen. De technische staf liet Mohammed echter staan in plaats van hem te wisselen.

Godlinze ging ook steeds slechter voetballen en de gelijkmaker leek er geen moment meer in te zitten. Neptunia voetbalde ook moeizaam en was in de counters te slordig om definitief afstand te nemen. De thuisploeg trok de overwinning, met behulp van A-junioren Vince Nijboer en Fajik Hodziz en van invallers Chris Roels en Marco van Dijken over de streep.

De ploeg van trainer Jan Potma kan de punten goed gebruiken om in de subtop nog een rol van betekenis te spelen. Voor Godlinze betekende de nederlaag een flinke streep door de rekening. De tweede periode gaan ze niet meer winnen en de achterstand op koploper vv Groningen is nu tot zeven verliespunten opgelopen.

Je kunt wel heel leuk kunnen voetballen, maar als je het overgrote deel van de wedstrijd zonder inspiratie en beleving voetbalt ga je terecht onderuit. Behoudens de eerste fase van de wedstrijd was Godlinze geen schim van de ploeg die titelaspiraties had. Zelfs het op eigen kracht winnen van een periode wordt nu al een lastig karwei. De groenzwarten hebben snel een succes nodig. Misschien kunnen ze dat zaterdag bewerkstelligen als GVAV Rapiditas op bezoek komt. Daar heeft het team van trainer Ernst nog een appeltje mee te schillen. De eerste confrontatie eindigde namelijk in een 8-1 overwinning voor de Stadjers.

Na afloop van de wedstrijd vroeg de verslaggever van EemsmondSport aan de jarige broers Roels of zij ook vonden dat Neptunia in de beginfase goed was weggekomen…

* Neptunia – Godlinze 1-0 (1-0). Kevin Reiffers 1-0.

 

No Replies to "Neptunia verpest titelkansen Godlinze"