De Pelikanen in slotminuut langs De Heracliden

peliheracliden
Peli-speler Jermaine Bos duelleert met Meister Robin Zuidema.  Jeffrey de Vries (links) en Nick Veentjer (rechts) houden een oogje in het zeil.

Middels een prachtige treffer van Erik- Jan Raangs heeft De Pelikanen zaterdag de winnende reeks voortgezet. Zijn treffer in de allerlaatste seconden van de wedstrijd tegen het bezoekende De Heracliden bleek voldoende voor de overwinning te zijn.  Het was een zwaar bevochten zege in een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die aardig aan elkaar gewaagd waren.

De Heracliden begon compleet op de al langer afwezige Theo Buikema na. Bij de Peli’s ontbrak Daan van Dortmont als gevolg van een blessure. Ook Danny Kremer was nog steeds niet inzetbaar. In de eerste helft was De Pelikanen de licht bovenliggende partij, vooral op basis van een sterke wedstrijdmentaliteit. Kansen waren er voor Richard van Kaam, Dennis de Vries, Ruben Keizer en Thijs Zuidema. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na een blessure die hij in september had opgelopen. Zijn laatste duel was dat in Uithuizermeeden tegen De Heracliden.

 

Zuidema kwam al in de eerste helft in het veld voor de opnieuw ernstig geblesseerd geraakte Richard van Kaam. Bij de gasten viel Mark de Boer al na anderhalve (!) minuut uit met een schouderblessure. Keeper Pieter Buikema van De Heracliden speelde zeer sterk. Vooral uitlopend onderbrak hij vele gevaarlijke aanvallen van de thuisclub.

Na de thee kon er meteen een gevaarlijke vrije schop van Knol genoteerd worden die goed gered werd door Rody Bos. Daarna brak een fase aan met veel strijd en weinig goede aanvallen. Toen Robin Zuidema in de 87e minuut van dichtbij tegen Bos opschoot, leek de dubbelblanke stand niet meer te veranderen. Daar dacht het jonge team van De Pelikanen echter anders over. De Damsters dwongen in de extra tijd drie hoekschoppen af en de derde, van Dennis de Vries, werd fraai ingekopt door Erik jan Raangs, de jongste man van het veld.

Scheidsrechter Zuidema uit Roswinkel gaf vier gele kaarten waarvan drie overbodig waren. Zaterdag treft De Heracliden hekkensluiter VVK. De Pelikanen gaat proberen om voor het eerst sinds jaren weer eens te winnen in Spijk, waar Poolster wacht. Jermaine Bos zal daar ontbreken. Hij ontving zijn vierde gele kaart. Ook de geblesseerd geraakte Van Kaam is niet van de partij.

* De Pelikanen – De Heracliden 1-0 (0-0). Erik Jan Raangs 1-0.

 

No Replies to "De Pelikanen in slotminuut langs De Heracliden"