Punt voor Corenos, periode voor Zuidhorn

corenoszuidhorn
Roodschoulster Wouter ten Harkel ziet zijn kopbal in de handen van keeper Jaap-Fedde de Vries belanden (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Corenos heeft zaterdag op het eigen sportpark in Roodeschool een 1-1 gelijkspel behaald tegen Zuidhorn. De gasten hadden daar voldoende aan om de tweede periodetitel voor zich op te eisen omdat Godlinze een aantal kilometers verderop van thuisclub Neptunia had verloren. Het was een schrale troost voor het feit dat Zuidhorn twee punten inleverde in de achtervolging op koploper vv Groningen.

De gastheren kwamen fel uit de startblokken en wisten de score dan ook te openen. Anne Jan ten Harkel was succesvol voor het team van trainer Erik Zuidema. Na een kwart wedstrijd schoot Roel Munting op het doel van Zuidhorn. Sluitpost Jaap-Fedde de Vries wist de bal niet afdoende te verwerken en vervolgens was Ten Harkel er als de kippen bij om de knikker in het doel te jagen: 1-0.

Het had overigens niet veel gescheeld of Zuidhorn had zich voor de thee al veel meer problemen op de hals gehaald. Een van de verdedigers kreeg het speeltuig volledig verkeerd op zijn voet. De bal vloog snoeihard richting eigen doel en goalie De Vries moest al zijn talenten aanwenden om te voorkomen dat hij door zijn teamgenoot gepasseerd zou worden. Dat lukte hem overigens op uitstekende wijze.

Na de doelwisseling moest Zuidhorn wel gas geven om terug in de wedstrijd te komen. Wat voetballend niet lukte, gebeurde wel uit een dood spelmoment. Laurens Bloem joeg een vrije trap langs de door Corenos gemetselde muur. Hoewel goalie Willem Duinkerken er nog met de vingers aan zat, kon hij niet voorkomen dat het speeltuig tegen het nylon belandde: 1-1.

Met nog meer elan dan voorheen joegen de gasten op de voorsprong. Corenos had zich zeventig minuten lang staande weten te houden, maar daarna was de pijp leeg. De gasten kregen enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Duinkerken groeide naar grote hoogte. Hij hield zijn team bijna alleen op de been. Corenos moest zich beperken tot countervoetbal en deed dat soms met veel dreiging. Er zou echter niet meer gescoord worden. De thuisclub was uiteindelijk tevreden met het punt. Dat kon van Zuidhorn niet gezegd worden.

‘We hebben ons dapper geweerd. Als je ziet dat we toch een aantal kansen kregen om de winst te pakken, kun je nog teleurgesteld zijn ook. We moeten echter wel reëel blijven, toen wij geen adem meer hadden was het bijna elf tegen acht. Zuidhorn had in het laatste kwart ook een paar keer kunnen scoren, maar verzuimde dit te doen. We spelen zaterdag weer een finale en wel tegen GEO in Garmerwolde. Misschien lukt het daar wel’, aldus Zuidema.

* Corenos – Zuidhorn 1-1 (1-0). Anne-Jan ten Harkel 1-0; Laurens Bloem 1-1.    

No Replies to "Punt voor Corenos, periode voor Zuidhorn"