Siddeburen verliest kostbare punten

siddeburenzfczuidl
Doelpuntenmaker Erik Schans van ZFC Zuidlaren (links) en Eduard Zuur in een fel duel om de bal. 

Siddeburen heeft zondag op eigen veld ervaren wat het is om tegen een ploeg te spelen die voor een punt komt en alle mogelijke middelen aangrijpt om dat doel te bereiken. ‘Wat is dat een team vol jankers en jeuzelaars zeg. Ze hebben alles gedaan om ons spel te ontregelen en ik moet zeggen, daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd. Ik ben van mening dat we twee punten hebben verloren, zij hebben er eentje gewonnen’, sprak trainer Roland Beuvink na afloop van de thuiswedstrijd tegen ZFC Zuidlaren.

De gastheren hadden graag een driepunter aan het totaal toegevoegd, maar hoefden uiteraard niet op de goodwill van de Drenten te rekenen. Sterker nog, de gasten kwamen na een half uur spelen zelfs op voorsprong door een treffer van Erik Schans. Het was vrijwel de enige mogelijkheid die de bezoekers kregen, dus effectief waren ze wel. ‘We hebben tenminste nog geprobeerd te voetballen op het toch al matige veld. Dat wilde Zuidlaren niet eens’, vertelt Beuvink. Zijn team wist niet met het afbraak-voetbal van de gasten om te gaan.

Na de pauze duurde het tot de 65e minuut alvorens de meer dan verdiende gelijkmaker viel. Een doorgekopte bal belandde tussen de Zuidlaarder goalie en Egbert Bosma in. Laatstgenoemde was iets eerder bij de bal en joeg het speeltuig tegen het nylon: 1-1. Siddeburen kreeg daarna nog wel wat kleine kansjes, maar echt dreigend wisten de gastheren ook niet te worden.

‘Het is zo jammer. Je hoopt op een leuke voetbalmiddag en drie punten en dan krijg je met zo’n ploeg te maken. Dit was zeker geen propaganda voor het voetbal’, aldus Beuvink. Hij had middels een overwinning de aansluiting met het op de tweede plaats staande Helpman weten te bewerkstelligen. En laat dat nou net de ploeg zijn die zondag op bezoek komt.

* Siddeburen – ZFC Zuidlaren 1-1 (0-1). Erik Schans 0-1; Egbert Bosma 1-1

No Replies to "Siddeburen verliest kostbare punten"